“2500 χρόνια ελληνική μουσική”. Με συναυλία του Λάκη Χαλκιά ξεκίνησαν τα Λύκαια 2017 (vids,ph)

Μία μουσική διαδρομή με νότες και τραγούδια από τον Όμηρο, το Βυζάντιο, το ιστορικό δημοτικό τραγούδι, το Μικρασιάτικο τραγούδι, αλλά και το έντεχνο – λαϊκό.

Με μία μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Λάκη Χαλκιά με θέμα το Ελληνικό τραγούδι από την Ομηρική εποχή μέχρι σήμερα, με ενδιάμεσους σταθμούς το Βυζάντιο, την Ελληνική Επανάσταση με το ιστορικό δημοτικό τραγούδι, την Μικρά Ασία, αλλά και την πιο σύγχρονη εποχή με το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ξεκίνησαν τα Λύκαια 2017.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θέατρο της Λυκαίας Ακαδημίας στην τοπική κοινότητα Άνω Καρυών, το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου και ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση της 12ης Αναβίωσης των Λυκαίων Αγώνων που διοργανώνεται εδώ και 44 χρόνια, από το 1973 από τον πολιτιστικό σύλλογο Άνω Καρυωτών “Ο Λύκαιος Δίας”.

Η εκδήλωση ήταν προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας που αποτελεί κύριο συνδιοργανωτή μαζί με τον Δήμο Μεγαλόπολης των Λυκαίων Αγώνων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 13 Αυγούστου με τα αγωνίσματα στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου των Λυκαίων Αγώνων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο κ.Καραγιάννης, από το Σύλλογο Άνω Καρυωτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Δ.Παπαδόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν.Τζιούβελης.

Για το έργο “2.500 χρόνια ελληνική μουσική” μίλησε ο μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς, ενώ να σημειώσουμε πως προβλήθηκαν σε βίντεο αποσπάσματα από την εκδήλωση, όπως είχε παρουσιαστεί στην Αθήνα.

Η μουσική αναδρομή σε ήχους και τραγούδια από την ομηρική εποχή μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, την συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και το έργο αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση και δύο βίντεο με τους χαιρετισμούς που έγιναν και τα όσα είπε ο Λάκης Χαλκιάς για το έργο του και αποσπάσματα από την συναυλία.

Να αναφέρουμε πως σήμερα, Κυριακή 6 Αυγούστου, το πρόγραμμα των Λυκαίων συνεχίζεται με την θεατρική παράσταση “Φόνισσα” του Αλ.Παπαδιαμάντη από τον Θεατρικό Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου “Αιχμή” στον ίδιο χώρο που δόθηκε και η συναυλία του Λάκη Χαλκιά, στις Άνω Καρυές.

Συναυλία Λάκη Χαλκιά στα Λύκαια

Προηγούμενο άρθροΓιορτάζει ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη (vid)
Επόμενο άρθροΦωτιά στα Κύθηρα: Ξανά εκτός ελέγχου! Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί