Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (vid, ph)

Στόχος να ενισχυθεί η επαγγελματική-τεχνική εκπαίδευση

Για δεύτερη φορά συνεδρίασε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, η Περιφερειακή Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πελοποννήσου. Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κατσίρη, που προήδρευσε στη συνεδρίαση (απόντος του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Στεφανόπουλου) είχε γίνει τον Οκτώβριο.



dsc02599 dsc02602

Η επιτροπή έχει συσταθεί για να κάνει προτάσεις για τις ειδικότητες που θα λειτουργούν στα ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, στα ΚΕΚ και στα Κέντρα Δια βίου μάθησης τη νέα σχολική περίοδο. Ειδικότητες που θα είναι εναρμονισμένες με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας και να έχουν συνάφεια με την απασχόληση.

Όπως ειπώθηκε, δυστυχώς, η επαγγελματική εκπαίδευση, δεν έχει τη θέση που της ταιριάζει στην ελληνική κοινωνία και τα περισσότερα παιδιά ακολουθούν τα γενικά λύκεια, αφού θεωρούνται υποβαθμισμένα τα επαγγέλματα τεχνικής κατεύθυνσης.

Κάτι που πρέπει να αλλάξει, όπως τονίστηκε, τόσο από τον κ.Κατσίρη, όσο και από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο και τον εκπρόσωπο του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου Σταύρο Ζερβό (εκ των μελών της Επιτροπής).

dsc02605

Να τονίσουμε πως η Επιτροπή έχει συσταθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ενώ η σημερινή συνεδρίαση συνέπεσε και με την Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη περιφέρεια που συγκρότησε την εν λόγω επιτροπή και στοχεύει να βοηθήσει το Υπουργείο Παιδείας να επιλέξει τις καλύτερες ειδικότητες τεχνικής εκπαίδευσης για τους νέους της περιοχής.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις που έγιναν από τον κ.Κατσίρη, τον κ.Πετρόπουλο και τον κ.Ζερβό.

Προηγούμενο άρθρο“Πελοπόννησος EXPO”: Μπήκαν οι βάσεις για την επόμενη έκθεση! (ήχος)
Επόμενο άρθροΣτον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης