«Τσίμπησε» βαθμό από τον πρωτοπόρο Παναργειακό ο Παναρκαδικός!

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Η «ηχηρή» επικράτηση του Παναρκαδικού την περασμένη Τετάρτη στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα απέναντι στην ομάδα της Καλαμάτας εκτός από τους τρεις βαθμούς, επέφερε και μεγάλη ψυχολογική ανάταση μετά τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Παράλληλα έδινε και μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Αρκαδικής ομάδας, προκειμένου να πιστέψουν ότι μπορούν να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς στο ματς της Κυριακής επί του πρωτοπόρου Παναργειακού! Το ματς σίγουρα ήταν εξαιρετικά δύσκολο ειδικά από τη στιγμή που η Αργίτικη ομάδα προερχόταν από απώλεια βαθμών την περασμένη αγωνιστική.



Το παιχνίδι αποτέλεσε ένα πραγματικό ντέρμπι το οποίο είχε σχεδόν τα πάντα! Γκολ, πάθος, δύναμη, ένταση, αποβολές και θέληση για το θετικό αποτέλεσμα και από τις δύο ομάδες. Πολλές κλασικές φάσεις στην συγκεκριμένη αναμέτρηση σίγουρα δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπήρχαν. Ωστόσο σ’ έναν σχετικά βαρύ αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη, αλλά όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξή του, δεν είχαν το κάτι παραπάνω για την να την κατακτήσουν. Δίκαιο θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν το τελικό 1-1, με τον Παναρκαδικό να είναι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές για το βαθμό, σε σχέση με τους «φιλοξενούμενους» που «γκέλαραν» για μία ακόμη αγωνιστική και επέτρεψαν στους διώκτες του να πλησιάσουν περισσότερο στην κορυφή του 3ου ομίλου.
Αγωνιστικά οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για το γκολ από το ξεκίνημα, με τον Παναρκαδικό να πιέζει και να ψάχνει περισσότερο ένα τέρμα προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα η αποβολή του Πότσι για τους «φιλοξενούμενους» αύξησε την πίεση των «Αρκάδων» μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά το σκορ να μένει στο 0-0. Στην επανάληψη φάνηκε ότι ο Παναργειακός είχε περισσότερες δυνάμεις παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Προσπάθησε να ανοίξει το σκορ και το κατάφερε με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού με τον Μπελόν! Ο Παναρκαδικός δεν «κατάθεσε τα όπλα» στην αναμέτρηση και στο 72’ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα με τον Κότσιρα για το 1-1. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το δεύτερο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα.
ΓΗΠΕΔΟ: Παναρκαδικού.
ΘΕΑΤΕΣ: 400-500.
ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής).
ΒΟΗΘΟΙ: Εμμανουήλ Δουλγεράκης (Ανατολικής Αττικής), Νικόλαος Τσιλίκογλου (Ανατολικής Αττικής).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ανδρέας Ζήσης (Κορινθίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 72’ Κότσιρας | 60’ Μπελόν
ΔΟΚΑΡΙΑ: –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39’ Μπούτας, 51’ Κυριακόπουλος, 75’ Κότσιρας, 77’ Πότια, 87’ Μπούτας | 21’ Μπίρης, 81’ Πούτσι.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 87’ Μπούτας | 34’ Πότσι.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Κώστας Καλογιαννίδης – Γιώργος Τζήλος): Ψυχογιός, Αρώνης, Μπούτας, Μπίσσιας (71’ Πότια), Μπεντεβής, Κυριακόπουλος, Βλαχοκυριάκος (60’ Σταθουλόπουλος), Δήμος (82’ Χταζόπουλος), Κότσιρας, Καδάς, Τριμπόνιας.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Καρακούρτης, Ρότα, Πεχλιβανόπουλος, Λίτσος (65’ Καλαγκάνης), Μπίρης, Λιόσης, Αγγελόπουλος (56’ Σίμωσης), Πότσι, Κατσικοκέρης, Μπελόν, Κοιλιάρας (81’ Πούτσι).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (16η αγωνιστική):
Παναρκαδικός – Παναργειακός 1-1
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Μανδραϊκός 2-1
Αστέρας Μαγούλας –Λουτράκι 0-0
Ζακυνθιακός – Πανελευσινιακός αναβλήθηκε
Βύζας Μεγάρων – ΠΑΟ Βάρδας 3-1
Ερμής Κιβερίου – Αχαϊκή 1-2
ΑΟ Κύμης – Καλαμάτα 0-3α.α.
Ρεπό: Αιολικός
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες):
1. Παναργειακός 33
2. Αιολικός 30
3. Καλαμάτα 29
4. Πανελευσινιακός 28
5. Λουτράκι 27
6. Δόξα Νέας Μανωλάδας 26
7. ΠΑΟ Βάρδας 22
8. Βύζας Μεγάρων 22
9. Ζακυνθιακός 20
10. Παναρκαδικός 18
11. Αχαϊκή 15
12. Ερμής Κιβερίου  14
13. Αστέρας Μαγούλας 9
14.Μανδραϊκός 8
15. Κύμη -3

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Χολίδης: Εσύ με συμπληρώνεις – Πρώτη μετάδοση
Επόμενο άρθροΤην πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο ΚΟΑΤ
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5