Διαμαρτυρία Φοιτητών στην Τρίπολη για το Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη (vid,ph)

Κοινή κινητοποίηση πραγματοποίησαν φοιτητές των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι  της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, όπως είχαν προαναγγείλλει με ανακοίνωσή τους, εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων, συγκεντρώθηκαν φορώντας μάσκες και κρατώντας πανό και πλακάτ, στην πλατεία Πετρινού, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το οποίο, όπως ανέφεραν φοιτητές υποβαθμίζει τις σπουδές τους.



Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, στην εισαγωγή καρτών εισόδου, στην εισαγωγή του ν+2 και επεσήμαναν πως η Τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ανάγκη από υποδομές, χρηματοδότηση και άλλα μέτρα στήριξης και αναβάθμισής της και όχι αστυνομοκρατία και ανισότητα μεταξύ των φοιτητών.

Επίσης ανέφεραν πως θέλουν να ανοίξουν οι σχολές τους και με τήρηση των απαιτούμενων μέτρων να γίνουν “δια ζώσης” μαθήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως φοιτήτρια του 1ου έτους της Νοσηλευτικής Σχολής ανέφερε πως δεν έχουν δει τους καθηγητές τους και δεν γίνεται να κάνουν μάθημα μέσω βίντεο αντί να βρίσκονται σε κλινικές και μέσα στα νοσοκομεία, έτσι όπως απαιτεί η εκπαίδευσή τους.

Τονίστηκε δε πως το Νομοσχέδιο που χαρακτήρισε “κοινή λογική” η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν την αντικατοπτρίζει αντίθετα είναι μακριά από αυτήν.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Δείτε βίντεο με δηλώσεις φοιτητών και της Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, καταστήματα και ΑΕ Παναγιώτας Πανούση

Προηγούμενο άρθροH Super League αφιερώνει την 22η αγωνιστική στην εκστρατεία στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία από τους καταστηματάρχες της εστίασης στην Τρίπολη (video – pics)