Ένας Γορτύνιος παρέλαβε την Διοίκηση της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (IV ΜΠ) (vids, ph)

Ο απερχόμενος διοικητής Αντιστράτηγος Κώστας Μανίκας συμπλήρωσε 36 χρόνια θητείας στο στρατό και πλέον θα απολαύσει τη σύνταξή του με τις ευχές όλων των εκπροσώπων του στρατού αλλά και των τοπικών φορέων να τον συνοδεύουν

Δώρα αλλά και τα καλύτερα λόγια “πήρε μαζί του” ο παραδίδων Διοικητής



Σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα αλλά και με την γνώση “πως κάθε αρχή έχει και ένα τέλος” πραγματοποιήθηκε σε εσωτερικό χώρο, λόγω βροχής, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης Κέντρων Πελοποννήσου (IV ΜΠ). Ο αντιστράτηγος Κώστας Μανίκας αποχώρησε συνταξιοδοτούμενος μετά από 36 χρόνια θητείας στο στρατό και την Διοίκηση ανέλαβε ο Ταξίαρχος Νίκος Παναγόπουλος, ο οποίος είναι αρκάς στην καταγωγή, από το Καρδαρίτσι Γορτυνίας και όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε της τελετής, είναι βέβαιο ότι θα πετύχει στα νέα του καθήκοντα.

Στην τελετή έψαλε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας πανοσιολογιώτατος Θεόκλητος Ντούλιας, ενώ ακολουθήθηκε το καθιερωμένο στρατιωτικό τελετουργικό με την ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης από τον παραδίδοντα και τον παραλαμβάνοντα διοικητή και την παράδοση της σημαίας της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου. Παρών ήταν και ο Διοικητής της ΑΣΔΙΣ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και ευχές προς τον απερχόμενο Διοικητή, για τον οποίο όλοι οι συνεργάτες του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, ενώ ο κ. Τατούλης και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, σημείωσαν ιδιαίτερα την πολύ καλή συνεργασία που είχαν και την παρακαταθήκη που αφήνει στον αντικαταστάτη του ο κ. Μανίκας.

Δείτε στο πρώτο βίντεο την τελετή και στο δεύτερο την ανταλλαγή δώρων και τις ευχές προς τον απερχόμενο αλλά και τον νέο Διοικητή, καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Προηγούμενο άρθροΟ κ. Ζαχαριάς για τους δύο πρώτους νόμους που ψήφισε η νέα Βουλή
Επόμενο άρθροKαταγραφή απόρων στο Δήμο Μεγαλόπολης