Συνέχεια ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Από αύριο Τετάρτη (04/05) και κάθε εβδομάδα έως το τέλος του μήνα συνεχίζονται οι ενημερωτικές ομιλίες στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Το απόγευμα της Τετάρτης λοιπόν και ώρα 19:00 ο Πρόεδρος και Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος, θα μιλήσει για Μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη και ηθική.



«Ποιος έχει την ευθύνη αν το έξυπνο ψυγείο σας παραγγείλει μόνο του 100 κιλά ντομάτες, αν ένας ρομποτικός αστυνομικός σας βλάψει, αν ένα αυτόματος δικαστής σας αδικήσει, ή αν το αυτόνομο αυτοκίνητό σας αποφασίσει να πάει ευθεία στη στροφή;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα αναλυθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση
Η ηθική είναι ένα σύνολο κανόνων και συμβάσεων που καθορίζουν τις “κοινά αποδεκτές συμπεριφορές” σε μια κοινωνία και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ο πολιτισμός, η ηλικία, η θρησκεία και άλλα. Αν και τα τελευταία χρόνια η δημόσια ανησυχία έχει αυξηθεί στον τομέα της ηθικής της  πληροφορικής (εξαιτίας συμβάντων λογοκλοπής, κλοπής ταυτότητας, παρακολουθήσεων,…) το ευρύ κοινό δεν αντιλαμβάνεται ακόμα πλήρως την κρίσιμη σημασία της ηθικής στον τομέα αυτό.

Ο Δρ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος θα παρουσιάσει δύο σύγχρονα παραδείγματα τεχνολογίας, αυτά των αυτόνομων οχημάτων και την τεχνητής νοημοσύνης, και θα αναφέρει τους προβληματισμούς σχετικά με τις ηθικές αποφάσεις που αυτά μπορεί να εμπεριέχουν και κατά πόσο αυτές θα είναι κοινωνικά αποδεκτές.

Σημειώνεται ότι οι ομιλίες θα γίνονται στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης στις 19:00, διοργανώνονται από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχουν δωρεάν είσοδο, και είναι ανοικτές σε όλους όσους θέλουν να ακούσουν και να συζητήσουν θέματα στην αιχμή της τεχνολογίας.

Το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών είναι διαθέσιμο στη σελίδα του Τμήματος: http://dit.uop.gr/index.php/el/dept-home-el/58-greek/department-news-el/events-el/1050-dit-dimino-technologia-el

Για την επόμενη Τετάρτη (11/05), το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Ημέρα Καριέρας με τη συμμετοχή 20 εταιρειών και ερευνητικών κέντρων από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών (μεταξύ των οποίων ΟΤΕ, Microsoft, Interamerican, Coca Cola, κ.α.).

Μπορεί κανείς να βρει στην σελίδα του τμήματος (http://dit.uop.gr/index.php/el/dit-career-day) την πλήρη λίστα των εταιρειών, το πρόγραμμα της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τις ανοικτές θέσεις εργασίας που φέρνουν μαζί τους οι εταιρείες (η λίστα αναμένεται να αυξηθεί). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε εταιρεία θα κάνει μια μικρή παρουσίαση και στη συνέχεια εκπρόσωποι της θα παίρνουν συνεντεύξεις και θα παραλαμβάνουν βιογραφικά σημειώματα από ενδιαφερόμενους. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε ενδιαφερόμενους εκτός του τμ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

 

Προηγούμενο άρθροΤη Δευτέρα 09/05 η νέα τακτική συνεδρίαση του Πε.Συ. – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης
Επόμενο άρθροΟ εορτασμός της 201ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι