Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα…

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Το δίλημμα της κάλπης, όσο και να προσπαθούν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, όσο και να τρομοκρατούν τον κόσμο, δεν θα είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία.Το δίλλημα της κάλπης θα είναι ένα και μοναδικό: Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και Νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς. Τις μέρες αυτές, βέβαια, μπροστά στον πανικό οι δύο συνεταίροι του Μνημονίου έχουν εγκαταλείψει την πολιτική. Επιδίδονται στο κουκλοθέατρο. Ο κ. Βενιζέλος στέλνει επιστολές στον Μπαρόζο, για να μας δείξει ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα…Όσο για τον κ. Σαμαρά, είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια να πείσει για τον ηγετικό δυναμισμό του».



Πρόσθεσε πως, «Ποτέ η πολιτική του δικομματισμού δεν ήταν τόσο σαφής και ξεκάθαρη. Ποτέ η ανεπάρκεια η ιδιοτέλεια και η υποκρισία του δεν ήταν τόσο προφανείς. Γι αυτό και εμείς πρέπει από αύριο και μέχρι τις εκλογές να βγαίνουμε και να λέμε στον κόσμο. Θέλετε αύριο να σας κόψουν τις συντάξεις τις οποίες ήταν να σας κόψουν σήμερα, αλλά το ανέβαλλαν επειδή σας θεωρούν ηλίθιους; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να μάθετε πως επιμερίζονται τα μέτρα περικοπών 16 δις, για τα οποία έχουν δεσμευτεί και γιατί αυτό σας αφορά; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να σας μειωθεί και άλλο ο μισθός; Να έρθουν και άλλα χαράτσια με στόχο ότι να μαζέψουν ότι απέμεινε στον οικογενειακό τραπεζικό σας λογαριασμό; Ψηφίστε τους».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου σημείωσε ότι, «άμα θέλουνε να πιάσουν κάποιον τον πιάνουνε. Δεν πα’ νά’χει πενήντα οφ σόρ εταιρείες και εκατό πανούργους λογιστές. Αντιθέτως αν δεν θέλουν, δεν πιάνουν κανέναν. Ο Τσουκάτος είπε ότι πήρε τη σακούλα με το μαύρο χρήμα και την πήγε στο ΠΑΣΟΚ. Και κανείς δεν ενόχλησε ούτε τον Τσουκάτο ούτε το ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία είπε δεν έχουμε ιδέα γιατί οαυτός που ήταν τότε ταμίας μας έχει πεθάνει. Και ούτε αυτή την ενόχλησε κανείς.
Πόσο μάλλον όταν οι βασικοί μάρτυρες που στα Γερμανικά δικαστήρια καταθέτουν ότι έδωσαν τόσα εκατομμύρια ελληνικού δημοσίου χρήματος στον έναν και τόσα στον άλλον, βρέθηκαν ως δια μαγείας στο εξωτερικό χωρίς κανείς να τους εμποδίσει. Και όταν οι πολιτικές ευθύνες έχουν παραγραφεί εξ αιτίας ενός νόμου που προώθησε ο κ. Βενιζέλος. Ας τα θυμόμαστε αυτά στον δρόμο για την κάλπη, γιατί ο Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι τα φάγαμε μα
ζί».

Τα κόμματα του μνημονίου είπε προσπαθούν να παίξουν τα ρέστα τους και τόνισε στους πολίτες, «στις 6 Μαΐου ο λαός μας θα μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης. Θα δώσει την απάντηση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης: Μνημόνιο ή Αριστερά. Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας… Για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και να διαπραγματευτούμε από την αρχή ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας».

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΗΜ.ΑΡ παρουσιάζει τους υποψηφίους Αρκαδίας…
Επόμενο άρθροΟι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” της Αρκαδίας…