Συνεχής και αδιάλειπτη η στήριξη του Παν/κού Νοσ/μείου από τον Ι.Σ.Α

Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, επισημαίνει τα εξής:

Σήμερα πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη κειμένου με θέμα <Την απαξίωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης> σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.



Ως φιλολογικός προβληματισμός, αν και στερείται αυτοκριτικής είναι απόλυτα σεβαστός. Επειδή όμως εγκαλείτε ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας οφείλουμε τόσο να το σχολιάσουμε , όσο & απαντήσουμε επί της ουσίας.

Φέτος λοιπόν είναι χρονιά εκλογών για τους Ιατρικούς Συλλόγους. Οι γνωστοί λοιπόν τιμητές διέκοψαν τη <χειμερία τους νάρκη> για να δηλώσουν παρόντες. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι εκπροσωπώντας άμεσα τους Νοσοκομειακούς συναδέλφους στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν παραβρεθεί σε 2 από τα 18 πραγματοποιηθέντα Διοικητικά Συμβούλια.

Επί της ουσίας έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι :

α) Επί αυτής της θητείας δύο φορές Υπουργοί της Κυβέρνησης πραγματοποίησαν στην Τρίπολη συσκέψεις & για τα θέματα που αφορούν το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Και στις δύο αγνόησαν παντελώς να καλέσουν τον Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος τυγχάνει εκ του νόμου να είναι ο θεσμικός τους συνομιλητής.

β) Επί αυτής της θητείας πραγματοποιήθηκαν δύο φορές συναντήσεις με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία αφενός δε δεσμεύτηκε σε τίποτα αφετέρου σε κάθε θέμα που θέταμε ανέφερε ότι αποτελεί <καυτή πατάτα> που την κληρονόμησε από προηγούμενες Διοικήσεις. Επίσης σε ερωτήματα που της έχουμε υποβάλει & αφορούν τη νόμιμη & ασφαλή Ιατρική πρακτική κωφεύει να απαντήσει ως οφείλει.

γ) Η πλήρης στήριξη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου από τον Ιατρικό Σύλλογο είναι συνεχής & αδιάλειπτη με προγραμματισμό & στοχευμένες κινήσεις εκεί που πρέπει (Υπουργείο Υγείας – ΥΠΕ – Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) & όχι με ανέξοδες δηλώσεις χωρίς προτάσεις.

δ) Σε επανειλημμένα αιτήματα του Ι.Σ. Αρκαδίας να προωθεί προβλήματα του Νοσοκομείου (λεπτομερώς & τεκμηριωμένα) ουδέποτε τα στοιχεία αυτά στάλθηκαν , ειδικά από όσους ξαφνικά κόπτονται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ψυχογιός Βασίλειος                          Μπεντεβής Κωνσταντίνος
Ιατρός                                                  Ιατρός
Ακτινοδιαγνώστης                                    Βιοπαθολόγος

Προηγούμενο άρθροΤο ΚΚΕ για την περιοδεία Νεφελούδη
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Γιώργου Παπαηλιού στον ΟΑΕΔ Τρίπολης
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5