Α. Γιαννόπουλος στη ΔΡΤ: “Δεν μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει reality show – Δεν θα το δεχτούμε” (ήχος)

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 10:11

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τρίτης (12/05) ο εκπαιδευτικός κ.Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ και της αγωνιστικής συνεργασίας εκπαιδευτικών.

Αρχικά ο κ.Γιανόπουλος μιλώντας για την επαναλειτουργία των Λυκείων και στην περιοχή μας, ανέφερε: “Με το άνοιγμα των σχολείων τρία  είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν. Αυτά είναι  το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, τα μέτρα ασφάλειας για τον κορωνοϊό και η νέα απαράδεκτη ρύθμιση για τοποθέτηση καμερων στα σχολεία. Όσον αφορά το θέμα της υγιεινής και της ασφάλειας στα σχολεία όλο το προηγούμενο διάστημα θέσαμε αυτά τα ζητήματα. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται παντού τα ίδια μέτρα. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε σχολείο”, ενώ συμπλήρωσε: “Είχαμε και συναντήσεις για τα θέματα της καθαριότητας και αναδείξαμε και το θέμα των καθαριστριών, που είναι υπαρκτό θέμα. Σε κάποια σχολεία υπάρχουν καθαρίστριες, που λόγω των συμβάσεων εργασίας που είχαν πήγαιναν μετά τις 12:00. Εμείς ζητάμε να δουν τις ανάγκες των σχολείων και να μονιμοποιηθούν όσα άτομα πρέπει στην καθαριότητα”.Στη συνέχεια ο κ.Γιαννόπουλος μίλησε για την τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τη σχολική τάξη, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από γονείς και εκπαιδευτικούς. “Η κυβέρνηση εφαρμόζει την λαϊκή ρήση βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε – έξι. Μέσα στην πανδημία προσπαθεί να την αξιοποιήσει να την κάνει ευκαιρία να περάσει μέτρα που είχε για χρόνια στα συρτάρια της. Δεν λύνουν κανένα πρόβλημα οι κάμερες.Δεν μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει reality. Οι εκπαιδευτικοί έχουν πολλούς τρόπους, να επικοινωνούν με τα παιδιά, που δεν μπορούν, να παρακολουθήσουν μαθήματα. Το έκαναν και πριν την πανδημία και κατά την διάρκεια και θα το κάνουν και μετά, για να έχουν τα παιδιά επαφή με το μάθημα. Με όλους τους τρόπους που έχουμε – όπως για παράδειγμα τα email – ενημερώνουμε τα παιδιά. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η εκπαιδευτική διαδικασία Big Brother. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί – ενώ όλοι είναι απέναντι από αυτό – η κυβέρνηση επιμένει.Οι εκπαιδευτικοί δεν θα το δεχτούν, είναι δεδομένο αυτό”.

Τέλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται εν μέσω πανδημίας και αυτό είναι μια πρόκληση. Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει να στηρίξει την εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας αλλά θέλει να επικυρώσει κάποιες αποφάσεις που είχε πάρει από καιρό. Είναι προκλητικό από την μια να λες πρέπει να είναι λίγα παιδιά στην τάξη και από Σεπτέμβρη να λες ότι τα αυξάνεις”, ενώ συμπλήρωσε: “Αντί να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για ένα σχολείο με την αναγκαία υποδομή και στήριξη, κάνει ακριβώς το αντίθετο η κυβέρνηση”.

Ακούστε την συνέντευξη: