Α.Πουλάς για φυσικό άεριο στην Πελοπόννησο: “Στηρίζω τον Νίκα – Οι ιδιώτες δεν είναι η λύση!” (ήχος)

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 10:20

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (23/10) ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αργολίδας κ.Ανδρέας Πουλάς.

Αρχικά μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού καταθέτοντας την δική του εμπειρία, μιας που ο ίδιος νόσησε, χωρίς όμως να το αντιληφθεί, καθώς ήταν ασυμπτωματικός. “Ο ασυμπτωματικός δεν έχει ούτε πονόλαιμο, ούτε αγευσία ούτε τίποτα. Εγώ έκανα κάποια στιγμή το τεστ, γιατί είμαστε στην Βουλή και εκεί βγήκε αρνητικό, αλλά μετά από 15 μέρες υποβλήθηκα σε τεστ αντισωμάτων για επιδημιολογικούς λόγους και τότε αποκαλύφθηκε, πως είχα περάσει κάποια στιγμή κορωνοϊό. Μετά από μια εβδομάδα έκανα το ίδιο τεστ αντισωμάτων και βγήκε και εκείνο θετικό. Έκανα εκ νέου μοριακό έλεγχο και ήταν αρνητικό”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο δήλωσε, πως πιθανόν με το νέο έτος να το έχουμε.Στην συνέχεια – ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της πανδημίας – ανέφερε: “Στην δεύτερη φάση της πανδημίας η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Η στάση με το άνοιγμα των συνόρων, για τον τουρισμό μέτρησε αρνητικά. Ήταν ένα λάθος. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Δεν αποκλείεται την άλλη βδομάδα να έχουμε και τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων”, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να κατανοήσουν όλοι την ευκολία με την οποία και μια περιοχή όπως η Αργολίδα να μπει σε κόκκινο συναγερμό. “Με την συγκομιδή ελιάς και τα εργοστάσια συγκομιδής πορτοκαλιών να δουλεύουν στο φουλ , αν ξεφύγει ένα κρούσμα, θα γίνουμε όπως άλλες περιοχές από την μια μέρα στην άλλη”, ανέφερε.

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις ενέργειες της κυβέρνησης τόνισε, πως τα πράγματα δεν είναι όσο καλά προσπαθούν να μας τα εμφανίσουν, ενώ έκανε λόγο για κρυφή διπλωματία από την κυβέρνηση με την οποία χαράζει την εξωτερική πολιτική της χώρας. “Τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις” υπογράμμισε

Για τον πτωχευτικό κώδικα, δήλωσε: “Αλλάζει όλο το status της ελληνικής οικονομίας και αυτό είναι πρόβλημα. Πάνε να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πάνε να αφανίσουν την μεσαία τάξη. Η ύφεση κατά την γνώμη μας θα πιάσει διψήφιο νούμερο. Το ΚΙΝΑΛ είναι κάθετα αντίθετο σε αυτό το νομοσχέδιο”.

Τέλος για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, τόνισε, πως τάσσεται υπέρ του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. “Δεν θέλω το φυσικό αέριο που θα έρθει στην Πελοπόννησο να το χειρίζεται ιδιώτης” ξεκαθάρισε, ενώ συμπλήρωσε: “Οι ιδιώτες για εμάς δεν είναι η λύση! Μετά θα το δούμε στο κοστολόγιο και σε άλλα πράγματα”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: