Α. Xριστογιαννόπουλος: “Κύριε Μιχόπουλε, για άλλη μια φορά αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων”

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 09:31

Ανακοίνωση του Δημάρχου Μεγαλόπολης Αθανασίου Χριστογιαννόπουλου αναφέρει:

Σε απάντηση ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» που δημοσιεύθηκε σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης αναφέρει τα ακόλουθα:O επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», κ. Κ. Μιχόπουλος, δυστυχώς, παρότι υπηρετεί επί εικοσιοχτώ συνεχόμενα έτη το Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμα δεν έχει μάθει στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας του!

Δεν μπορεί να ξεχωρίσει διαφορές ανάμεσα σε διαδικασίες που αφορούν στην ανάθεση εκτέλεσης έργων. Έπρεπε λοιπόν να γνωρίζει ότι έργα που εκτελούνται για την αποκατάσταση ζημιών από πυρκαγιές, πλημμύρες και γενικά φυσικές καταστροφές, ανατίθενται με τη διαδικασία που ακολουθήσαμε, δηλαδή της διαπραγμάτευσης, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης και αυτός είναι ο τρόπος που προβλέπεται από το νόμο.

Ο χαρακτηρισμός της κατεπείγουσας ανάγκης δεν δίνεται από τον κάθε Δήμαρχο, αλλά από το Νόμο και τα πραγματικά περιστατικά. Θυμίζουμε ότι, κατά τις πλημμύρες του 2016, ακριβώς με αυτόν τον τρόπο ανατέθηκε από το Δήμο Μεγαλόπολης η εκπόνηση μελετών και η εκτέλεση έργων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 574.850€. Η πλειοψηφία των μελών της σημερινής παράταξή σας, ήταν μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισαν τη διαδικασία.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, έπειτα από τις πυρκαγιές-πλημμύρες του προηγούμενου έτους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάθεσε την εκτέλεση έργων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.600.000€ στον Νομό Αρκαδίας και 2.200.000 € στον Νομό Κορινθίας αντίστοιχα. Να υποθέσουμε ότι δε θυμάται ο κ. Μιχόπουλος τι έγινε το 2016 στο Δήμο Μεγαλόπολης και ότι αγνοεί τι έγινε το 2022 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ασφαλώς όμως θα θυμάται, διότι ήταν Δήμαρχος Γόρτυνος, ότι εξαιτίας των πυρκαγιών του 2007, ανατέθηκαν με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δηλαδή με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που ακολουθήσαμε κι εμείς ως Δημοτική Αρχή, δύο (2) έργα για την αποκατάσταση ζημιών εντός του Δήμου Γόρτυνος, προϋπολογισμού 1.209.000€ και 1.239.000€, σχεδόν 2.500.000€ συνολικά, δηλαδή προϋπολογισμού δεκαπλάσιου αυτού που τώρα εμείς αναθέτουμε. Γιατί τότε δεν είδε κάτι επιλήψιμο σε αυτή τη διαδικασία και σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του;

Με μεγάλη έκπληξη διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου της παράταξης του κ. Μιχόπουλου ότι δόθηκαν από τον Δήμο Μεγαλόπολης έργα που αφορούν αποκαταστάσεις από τις πρόσφατες πυρκαγιές με ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ. Προφανώς και δεν είναι έτσι. Έχει εφαρμοστεί ο νόμος και έχει γίνει πρόσκληση για κατάθεση προσφορών σε τρεις οικονομικούς φορείς, όπου οι προσφορές δεν έχουν ανοιχθεί ακόμα.

Ο κ. Μιχόπουλος θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει και να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει «ο Χριστογιαννόπουλος και η παρέα του». Υπάρχει η Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον κ. Χριστογιαννόπουλο. Πέρασαν κοντά τρία χρόνια και, δυστυχώς για αυτόν, ζει ακόμα το προεκλογικό του όνειρο, το οποίο βλέπει ότι δεν θα ξαναζήσει, διότι έχει εγκαταλειφθεί από όλους και δεν πείθει πλέον κανέναν. Κάτι που του δημιουργεί σύγχυση, απόγνωση και πανικόβλητος προσφεύγει στη λασπολογία μήπως μπορέσει να βρει σανίδα σωτηρίας από το σκάφος που βυθίζεται.

Κατανοούμε ότι προκαλούν ανησυχία, στην παράταξη του κυρίου Μιχόπουλου, τα έργα που εκτελούνται στον Δήμο Μεγαλόπολης και προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει την εκτέλεσή τους, συκοφαντώντας και διαβάλλοντας τα πάντα, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι για μια ακόμα φορά οι πολίτες θα την βάλουν στο περιθώριο.

Μην ανησυχείτε κύριε Μιχόπουλε, μέχρι τη λήξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής, θα σας δώσουμε πάρα πολλές φορές την ευκαιρία να χάσετε τη ψυχραιμία σας και να καταφύγετε σε τέτοιου ύφους ανακοινώσεις. Ανακοινώσεις, που βέβαια, δεν ταιριάζουν με το πνεύμα σύμπνοιας που μόνιμα επικαλείστε, αλλά δυστυχώς το δυναμιτίζουν.