Αφιερωμένη στο Γ. Ζουγανέλη η έκθεση της «Γκουέρνικα» από μαθητές του ΣΔΕ των φυλακών Κορυδαλλού

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 12:01

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα και ειδικότερα ο χώρος της Εκπαίδευσης εντός φυλακών, έχασε ένα από τα εξέχοντα μέλη της: τον Γεώργιο Ζουγανέλη ο οποίος, από την ίδρυσή του το 2005 και μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του στις 30 Ιανουαρίου 2016, υπήρξε Διευθυντής του ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ατσάλινος χαρακτήρας και η αφοσίωση του ανθρώπου που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, δεν μας επιτρέπουν μόνο να πενθούμε, πρέπει να κάνουμε πράξη – οφείλουμε στη μνήμη του να κάνουμε πράξη – το όραμα της καθολικής εκπαίδευσης των κρατουμένων. Να μετατρέψουμε δηλαδή τους θύτες σε μα-θητές, όπως του άρεσε να λέει.Για το σκοπό αυτό, φίλοι και συνεργάτες του από όλη την Ελλάδα, συνάδελφοί του από τον χώρο των ΣΔΕ και της εκπαίδευσης εντός φυλακών, καλλιτέχνες από όλους τους χώρους, άνθρωποι που μας άγγιξε η ξεχωριστή του προσωπικότητα, ιδρύσαμε το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης». Σκοποί του Δικτύου είναι, όπως αναφέρεται στο καταστατικό:

«Η στήριξη και προώθηση του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης στα Σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας, η στήριξη του Εκπαιδευτικού έργου εντός των φυλακών και η υποστήριξη των κρατουμένων και των αποφυλακισθέντων οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ολες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης».

Όσοι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε και να στηρίξετε τη δράση του Δικτύου, μπορείτε να επικοινωνείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου diktiogeorgioszouganelis@gmail.com και στα τηλέφωνά μας: 210 49.63.972 (Ιωάννα Χαραλαμποπούλου) και 6974 326.751 (Ελένη Λιντζαροπούλου).

Η έκθεση που πραγματοποιείται στην Τρίπολη, με έργα των μαθητών του ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού, αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία να γνωρίσετε μια μονάχα από τις σημαντικές δράσεις που ενθάρρυνε ο Γεώργιος Ζουγανέλης, εμπνέοντας μαθητές και συνεργάτες για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Περισσότερα στο site: http://sde-fyl-koryd.att.sch.gr/ και στις σελίδες στο Facebook: ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού “Γεώργιος Ζουγανέλης” και Δίκτυο Γεώργιος Ζουγανέλης.