Αυτοψία Δημάρχου Τρίπολης σε έργα στην ΤΚ Στενού (+ph, vd)

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 15:41

Το μεσημέρι της Παρασκευής (27/05) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Στενού, έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά την εξέλιξη των έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Συγκεκριμένα τα έργα εστιάζονται σε σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, κάτι που αναγνώρισε σε τοποθέτησή της και η Πρόεδρος της ΤΚ Στενού κα Ελένη Πρωιμάδη, που χαρακτήρισε αυτά τα έργα έναν τρόπο στήριξης των αγροτών που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη τη σημερινή εποχή. Η κα Πρωιμάδη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο Τρίπολης και τη Δημοτική Αρχή, που βρίσκονται συνεχώς διπλά τους, τους στηρίζουν και ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης σε δήλωσή του είπε ότι τα έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων περιοχών και στην Τοπική Κοινότητα Στενού. Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι πέρα από την αγροτική οδοποιία, γίνονται παρεμβάσεις και σε καθαρισμούς ποταμών. «Σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι να στηριχθούν οι αγρότες και στο κόστος της παραγωγής που έχει να κάνει μεταξύ άλλων και με την πρόσβασή τους στις παραγωγικές τους μονάδες» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Τρίπολης.Ο κ. Τζιούμης γνωστοποίησε επίσης και την ένταξη ενός ακόμη πολύ μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας που εντάσσεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 3.000.000 ευρώ και το οποίο θα δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε και αυτή η εργολαβία μετά από περίπου 3-4 μήνες να ξεκινήσει.

Τέλος ο κ. Τζιούμης σχολίασε ότι στόχος γι’ αυτή την 4ετία είναι να έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο των αγροτικών δρόμων (με τις εργολαβίες που τρέχουν) όλων σχεδόν των χωριών του Δήμου και υπογράμμισε ότι για τη Δημοτική Αρχή ο Πρωτογενής Τομέας είναι ο ουσιαστικότερος πυλώνας της επιβίωσης και της ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ.