Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς της Δημοτικής Φιλαρμονικής (video – pics)

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 15:46

Ο καθιερωμένος αγιασμός της Δημοτικής Φιλαρμονικής για τη νέα μουσική χρονιά, έγινε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο χώρο όπου πλέον στεγάζεται η Φιλαρμονική, στο Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο.Η αίθουσα «πλημμύρισε» με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό για την μουσική. Καθηγητές, γονείς, παλιοί και νέοι μαθητές, πήραν την ευλογία της Εκκλησίας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κ. Τζιούμης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, κ. Κούρος και Τσακωτός αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας, κ. Λαγός, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ Παυλής, η δημοτική σύμβουλος κα. Ζαμπαθά και φυσικά οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, με τον μαέστρο, κ. Κωστούρο.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κ. Κούρος, στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι σκοπός της σχολής μαθητείας της Φιλαρμονικής είναι η εκμάθηση των μουσικών οργάνων καθώς και η αφιλοκερδής διδασκαλία των μαθητών από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής. Μεταξύ άλλων, καλωσόρισε τους νέους και παλαιότερους μαθητές και ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται την σχολή μαθητείας της φιλαρμονικής, γεγονός που κάνει την Φιλαρμονική καλύτερη και ακόμη πιο δυνατή.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δουν τη σχολή μαθητείας ως μια μεγάλη ευκαιρία στη ζωή τους, γιατί η μουσική καλλιεργεί την ψυχή. Παράλληλα, εξήρε το έργο και την προσφορά της Δημοτικής Φιλαρμονικής όλα τα 116 χρόνια λειτουργίας της, λέγοντας ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι υπερήφανος γι’ αυτήν, καθώς έχει εκπροσωπήσει επάξια το Δήμο πάρα πολλές φορές, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο μαέστρος, Σωτήρης Κωστούρος, από τη δική του πλευρά, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τη Φιλαρμονική για τα παιδιά τους, ενώ αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλλουν και την επιμονή που θα πρέπει να επιδείξουν, για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στις προσπάθειές τους.