Αγωνία για τους ορειβάτες που αναζητούνται από το απόγευμα του Σαββάτου

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 10:59
Φωτο: newsall.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ορειβατών που το απόγευμα του Σαββάτου εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Μαυροβούνι – Φλέγκα, στο Μέτσοβο, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Η πυροσβεστική, σε ανάρτηση στο Twitter νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού τους, με την κινητοποίηση 12 πυροσβεστών με τέσσερα οχήματα.Το βράδυ στην περιοχή έπεφτε χιονόνερο και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή. Οι τέσσερις ορειβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας epirusgate, είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων και έχουν δηλώσει πως είναι καλά στην υγεία τους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ πλησίασαν τους ορειβάτες, οι οποίοι έριξαν κροτίδα που είχαν μαζί τους και όλα έδειχναν ότι ο εντοπισμός τους ήταν θέμα χρόνου, αλλά αυτό δεν έγινε τελικά.

Στις έρευνες θα μετάσχει και ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, προκειμένου να εντοπιστούν τις επόμενες ώρες, καθώς αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού.