Αίτημα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Κάψια να λειτουργήσει το σχολείο μέσα στην Τρίπολη (vid)

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013 15:31

Το σχολείο σχεδόν υπολειτουργεί αφού λείπουν βασικές ειδικότητες

Επίσκεψη των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης Μαντινείας (Κάψια) στο Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.Επίσκεψη στο δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη πραγματοποίησαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία οι 28 μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μαντινείας – Κάψια. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με το δήμαρχο και να του θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και τα οποία εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη εκπαιδευτικού δυναμικού. Βασικό και πάγιο αίτημα βέβαια παραμένει η μεταφορά και λειτουργία του σχολείου στην πόλη της Τρίπολης.

 Αίτημα που είναι γνωστό και όπως είπε και ο δήμαρχος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τα παιδιά, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση. Παράλληλα ο δήμος κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών με όποιο τρόπο κρίνει πρόσφορο (θα παραχωρήσει κομμάτι του λαχανόκηπου που λειτουργεί στην πόλη για να το καλλιεργούν τα παιδιά, θα τους δώσει τη δυνατότητα να είναι μαζί τους στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, να δουν την ομάδα του Αστέρα να αγωνίζεται και άλλες αντίστοιχες δράσεις),

Πάντως τα προβλήματα του σχολείου εντοπίζονται και στο θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικού δυναμικού, αφού όπως είπε η αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός Ευγενία Καλογεροπούλου δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές αλλά και ειδικότητες μαθηματικού, γυμναστή, εικαστικών και αισθητικής αγωγής. Ελλείψεις που δυσκολεύουν το έργο των εκπαιδευτών ενώ δεν διαθέτει το ΕΕΕΕΚ και χώρο αυτόνομης διαβίωσης καθώς και περισσότερα εργαστήρια ώστε να μάθουν περισσότερα πράγματα τα παιδιά.

Επίσης όπως είπε η κα. Καλογεροπούλου η επαγγελματική αγωγή είναι ανύπαρκτη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν λειτουργεί ούτε ένα ειδικό Λύκειο. Ακόμα υπάρχουν γενικότερα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, περικοπές σε επιδόματα ενώ έχουν δυσκολέψει και τα κριτήρια για να μπορέσει να πάρει ένα άτομο επίδομα.

Ε.Τ.