Αν και απαρτία…δεν συζητήθηκαν οι απαλλοτριώσεις για τα σκουπίδια στο ΠεΣυ Πελ/σου (vid)

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 23:43

Η διακοπείσα λόγω παρέλευσης 4ωρου συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 3:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης

Νέα συνεδρίαση στις 18 ΜαρτίουΠαρά την επίτευξη απαρτίας, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τρίτη 12 Μαρτίου, δεν συζητήθηκε το θέμα των απαλλοτριώσεων εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία για να γίνουν οι μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα προσήλθαν 26 σύμβουλοι αλλά τελικά η συζήτηση δεν έγινε και αυτό γιατί προτάθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου να είναι παρούσες και οι άλλες παρατάξεις, ώστε να μην παίξουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Μάλιστα σημείωσε πως θα πρέπει να πάρουν το λόγο και να εξηγήσουν γιατί καταψηφίζουν τις απαλλοτριώσεις, όταν μάλιστα κάποιες παρατάξεις είχαν ψηφίσει το έργο και όχι να λείπουν από την αίθουσα.

Κατηγόρησε τους εκπροσώπους των μειοψηφιών που δήλωσαν πως πρέπει το έργο να το διαχειριστεί η επόμενη Περιφερειακή αρχή, όταν αυτό θα γίνει το Σεπτέμβριο και επεσήμανε δε πως “εμείς θα είμαστε και πάλι περιφερειακή αρχή”.

Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκος, αλλά και άλλοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες δηλώνοντας πως το έργο επιτέλους πρέπει να ξεκινήσει, αφού η Πελοπόννησος ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την διαδικασία και άλλες περιοχές έχουν ήδη τα εργοστάσια έτοιμα και γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων, όπως είναι αυτό της Ηπείρου. Μάλιστα επεσήμανε ο κ. Χειβιδόπουλος πως η λειτουργία της μονάδας είναι άψογη και τους προκαλεί πικρία που δεν έχει ξεκινήσει και η αντίστοιχη μονάδα της Αρκαδίας και των άλλων περιοχών.

Ο κ.Τατούλης μίλησε για τυπική διαδικασία και ζήτησε να περιμένουν λίγη ώρα, γιατί είχε την ενημέρωση πως θα προσέλθουν και άλλοι σύμβουλοι.

Τελικά το θέμα δεν συζητήθηκε αφού μετά είχαμε παρέλευση του 4ωρου και έτσι διεκόπη η συνεδρίαση.

Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης συνεδρίασης.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα τοποθετήσεων για το θέμα των απαλλοτριώσεων και αν πρέπει ή όχι να συζητηθεί.