Ανακοίνωση κατά του Διοικητή Παναρκαδικού Νοσοκομείου από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 22:18

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαλόπολης κατά του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης της 6ης ΔΥΠΕ για την απόφαση να μετακινήσει την μοναδική, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, φυσικοθεραπεύτρια του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης στην Τρίπολη εκεί ανάγκες του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά η συγκεκριμένα ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και της 6ης ΔΥΠΕ για μετακίνηση στο Νοσοκομείο της μοναδικής φυσικοθεραπεύτριας του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης. Μολονότι η  εν λόγω φυσικοθεραπεύτρια καλύπτει πάγιες ανάγκες στον πληθυσμό και τα ραντεβού της για θεραπείες είναι πλήρη, με πρόσχημα τον κορονοϊό, κλήθηκε να αλλάξει πόστο για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά του Νοσοκομείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ τώρα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ πριν, αποψιλώνουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να καλύψουν με «μπαλώματα» τα σοβαρά κενά σε προσωπικό που έχουν τα Νοσοκομεία. Ειδικά ως προς το Κέντρο Υγείας, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαλόπολης έχουν  πολύ πικρή πείρα από τέτοιου είδους πρακτικές.

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει το τοπίο των διαχρονικών ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας, όπου όχι μόνο δεν καλύπτονται οι βάρδιες οδηγών ασθενοφόρου, αλλά επιπρόσθετα αποσπώνται ιατροί ώστε να εφημερεύσουν στο Νοσοκομείο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και να επιστρέψει η μοναδική φυσικοθεραπεύτρια στη θέση της.
  • Να σταματήσουν όλες αυτές οι μετακινήσεις που μόνο προβλήματα στα Κέντρα Υγείας δημιουργούν και επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
  • Να ληφθούν τώρα όλα τα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του ασθενοφόρου (αναγκαίο προσωπικό με οδηγό και διασώστη για ασφαλείς διακομιδές, άρτιος μηχανολογικός και ιατρικός εξοπλισμός του οχήματος).
  • Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Ειδικό προσωπικό στο Κέντρo Υγείας Μεγαλόπολης.».