Άγγελος Χρονάς στην διημερίδα για την Ογκολογία στην Τρίπολη: «Πάνω από 100 εκ ευρώ έχουν δοθεί από την περιφερειακή αρχή για τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας»

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 15:53

Η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας  της Πελοποννήσου έχει προχωρήσει στην ενίσχυση τους, που ανέρχεται στα 100 εκ. ευρώ. Υποδομές που σε συνδυασμό και με την απαραίτητη στελέχωση θα μείνουν και μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς, κατά τον χαιρετισμό του, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και του κ. Νίκα, στην εκπαιδευτική διημερίδα για τις «Νέες Προοπτικές στην Ογκολογία»  που διοργάνωσε στην Τρίπολη η η Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής & Εξατομικευμένης Διάγνωσης & Θεραπείας.Ο κ. Χρονάς καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην διημερίδα και συγχαίροντας τον εμπνευστή της διοργάνωσης , τον Ογκολόγο Σταύρο Περουκίδη, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιούνται συνέδρια  γιατί η Ιατρική Επιστήμη εξελίσσεται και χρειάζεται να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τα νέα δεδομένα.

Μάλιστα επεσήμανε πως η εν λόγω διοργάνωση έχει καταστεί θεσμός, αφού ήδη συμπληρώνει 4 χρόνια και σε αυτήν συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες που μεταλαμπαδεύουν την γνώση τους στους συναδέλφους τους.

Την διημερίδα χαιρέτησαν επίσης ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο Δήμαρχος Τρίπολης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, οι οποίοι με τη σειρά τους εξήραν την πρωτοβουλία του κ. Περουκίδη, η οποία προσφέρει όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στην αρκαδική πρωτεύουσα.