Αντιδρούν οι αρτοποιοί στην Αρκαδία για την ταμπέλα «φούρνος» (vid)

Τσουκαλάς: Οδηγούν τα μικρά αρτοποιεία σε αφανισμό – «Φούρνος» είναι ο χώρος παραγωγής, ψησίματος και πώλησης του ψωμιού



Με αφανισμό απειλούνται τα αρτοποιεία, σε περίπτωση που υιοθετηθεί η έκθεση του ΟΟΣΑ, που ορίζει ότι θα ονομάζονται φούρνοι και οι εγκαταστάσεις ψησίματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των αρτοποιών Τρίπολης Θ.Τσουκαλάς. Ο καταναλωτής θα παραπλανάται και θα αγοράζει κατεψυγμένο ψωμί, αντί για φρέσκο, το οποίο, επιπρόσθετα, σε ποσοστό 85% εισάγεται από ξένες χώρες συμπλήρωσε ο κ. Τσουκαλάς.
Ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι δεν μπορεί να θεωρείται φούρνος ένα Super Market ή ένα άλλο κατάστημα, όταν από μικροί έχουμε συνδέσει το φούρνο με το σημείο παραγωγής, ψησίματος και διάθεσης του ψωμιού, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο, πωλούνται και άλλα είδη που παράγονται από αλεύρι όπως και το ψωμί.
Ο φούρνος όπως διευκρίνισε ο κ. Τσουκαλάς είναι συνδεδεμένος με καλές και κακές στιγμές των Ελλήνων και παράλληλα αποτελεί και πολιτιστική παρακαταθήκη για τους νεότερους, κυρίως οι παλιοί φούρνοι στα χωριά.
Τόνισε ακόμα πως αν ισχύσει η έκθεση του ΟΟΣΑ τα μικρά αρτοποιεία θα αφανιστούν και θα μείνουν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες αφού στους περισσότερους αν όχι σε όλους τους φούρνους απασχολούνται και υπάλληλοι που θα χάσουν την δουλειά τους.
Επιπλέον επεσήμανε και ένα ακόμα στοιχείο που σχετίζεται με τους κανόνες υγιεινής, αφού για να μεταφερθεί το ψωμί σε άλλους χώρους περνά πολλά χέρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καταναλωτή ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με την πώληση του ψωμιού από τους φούρνους που από την παραγωγή το ψωμί πηγαίνει κατευθείαν στον καταναλωτή και δεν χρειάζεται συσκευασίες, μετακινήσεις και άλλες διαδικασίες.
Βίντεο με τα όσα είπε ο κ. Τσουκαλάς αναλυτικά…

 

Προηγούμενο άρθροΚαψής, Χατζόπουλος, Σιάκουλης στη Δ.Ρ.Τ. 91,5
Επόμενο άρθροΚαθίζηση και ρωγμές σε σπίτια στον Άνω Αναβρυτό Φαλαισίας