Αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ Π.Σγουρίδης από την Τρίπολη: “Στόχος μας να χτυπήσουμε τη διαπλοκή” (vid)

Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 23:37

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης –Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βρέθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στην πόλη της Τρίπολης για να παραστεί σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος.

Συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Κωνσταντίνο Κίγκα και με παρόντες στα γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Πετρινού υποψήφιους Βουλευτές και φίλους του κόμματος , ο κ.Σγουρίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε τόσο στην διαπραγμάτευση όσο και σε εθνικά θέματα αλλά και σε θέματα όπως οι δασικοί χάρτες.

Μεταξύ άλλων ο κ.Σγουρίδης σημείωσε πως «Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι για την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, στην οποία την έχουν ρίξει τα Μνημόνια».

Για τη διαπραγμάτευση τόνισε πως «Σε αυτή την αξιολόγηση επιχειρούμε μέσα από τις θέσεις μας να κερδίσουμε χρόνο. Αυτό που επιδιώκεται είναι μέχρι τις 7 Απριλίου – όπου και θεωρώ πως θα κλείσει το θέμα – να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να έχουμε μια τελεσίδικη απόφαση. «Παίζει το σενάριο για ένα δάνειο γέφυρα 7 δις για να πληρωθεί η δόση». Για την έξοδο πάντως από την κρίση ο κ.Σγουρίδης ως χρονικό ορίζοντα ανέφερε το 2013.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε κατηγορηματικός και δήλωσε ότι: «Η κυβέρνηση αρνείται τα σενάρια περί εκλογών, γιατί οι εκλογές δεν δίνουν λύση. Λύση δίνει μια ενιαία προσπάθεια και καλούμε και τις άλλες δυνάμεις να έρθουν μαζί μας σε αυτή τη μάχη που δίνουμε».

Σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας ανέφερε ότι «Ο Ερντογάν προσπαθεί να πάρει υπερεξουσίες και αυτό είναι ένα παιχνίδι που παίζεται και με την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα μας, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως θα υπάρξει απάντηση αν η Τουρκία επιχειρήσει το οτιδήποτε».

Δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τις κινήσεις των άλλων κομμάτων επισημαίνοντας πως: «Υπάρχει μια κρίση ταυτότητας στη ΝΔ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν μπορούν να βρουν μια κοινή συνιστώσα και συμπλήρωσε λέγοντας πως «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε όλες μας τις θέσεις και έχουμε στόχο να χτυπήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη χώρα και να είμαστε χρήσιμοι σε θέματα όπως για παράδειγμα οι δασικοί χάρτες, γι αυτό άλλωστε και καταθέσαμε τροπολογία».

Για το πώς μπορεί να «αναζωογονηθεί» η αγορά ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως: «Για να γυρίσει το χρήμα στην αγορά, η συμφωνία που θα γίνει για την Ελλάδα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης».

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ.Σγουρίδης στην εισήγησή του στη συνέντευξη τύπου στο βίντεο.