Αντίθετοι στην επέκταση του ωραρίου τις Κυριακές οι έμποροι

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013 05:06

Το Σάββατο 31/08/2013 και την Κυριακή 01/09/2013 πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο το Προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος με τη φιλοξενία του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου.Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Δέδες Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίας κ. Καμπούρης Χαράλαμπος, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Ταουξίδη Μαρίνα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου κ. Χιώτης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Μπαρλιάς Αναστάσιος με το μέλος κ. Κατσιρούμπα Αθανάσιο, ο Πρόεδρος Κρεοπωλών Κορινθίας κ. Μπρίλης Χρήστος, ο Πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου κ. Ασημακόπουλος Χρήστος καθώς επίσης και συνάδελφοι έμποροι από την Κορινθία.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το μείζον θέμα διασφάλισης της Κυριακάτικης αργίας. Η κοινή κατεύθυνση όλων είναι ότι δεν χρειάζεται επέκταση του ωραρίου. Η Ομοσπονδία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, η οποία είχε σαν κατάληξη την απόφαση ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του τη θέση των εμπόρων, κάτι που όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες συγκλίνουν . Αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή γραμμή απ’ όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, με συντονισμένες κινήσεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης και συναντήσεις με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες ανά νομό έτσι ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων.

Ένα ακόμα μεγάλο θέμα που συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παγώνης: «Πάγιο αίτημά μας είναι η Κεφαλαιοποίηση και το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η επανένταξη ασφαλιστικής ενημερότητας των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Η τροποποίηση του νόμου 4152 είναι προς τη θετική κατεύθυνση, όμως δεν θα φέρει τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα . Αυτό θα γίνει μόνο με την Κεφαλαιοποίηση». Συζητήθηκε επίσης πως πρέπει άμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας για τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και να σταματήσει να υπάρχει η υποχρέωση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Επίσης επικαιροποιήθηκε ο στόχος της Ομοσπονδίας που είναι ένα νέο τουριστικό προϊόν το οποίο θα ονομάζεται “Τουριστικός Γύρος Πελοποννήσου” και αποφασίστηκε η ενεργοποίηση όλων των φορέων της Πελοποννήσου για την υλοποίηση του σκοπού αυτού. Συζητήθηκε ακόμα και η πιθανότητα υπογραφής νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το εμπόριο.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα και με την απόφαση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ, εν όψει της ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί στις 16/09/2013, καθώς πιστεύει πως μια τέτοια κίνηση δεν θα βοηθήσει ούτε τους εμπόρους, ούτε τα αιτήματά τους. Απεναντίας ο εμπορικός κόσμος επιδιώκει πλέον σταθερά να βρει λύσεις για την τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος και την ανάδειξη των επιχειρήσεων, ως μοχλού ανάπτυξης της εθνικής και τοπικής οικονομίας.

Η Ομοσπονδία ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου για την ζεστή φιλοξενία του.

                                                Εκ της Ομοσπονδίας