Απολογισμός Γιαννακούρα στο ΠΣ Πελ/σου για τα έργα που έγιναν στην Αρκαδία το 2015 (vid)

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 18:55
Πονάμε τον τόπο μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι να μη λείψει τίποτα στην Αρκαδία μας
41 έργα ολοκληρώθηκαν και 41 ακόμα υλοποιούνται αυτό το διάστημα
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά την οικονομική κρίση και παρά τη γενικότερη στασιμότητα συνέχισε να εργάζεται και να παράγει έργο. Οι δεσμεύσεις της «Νέας Πελοποννήσου» γίνονται πραγματικότητα κάθε μέρα, γι αυτό εξάλλου μας εμπιστεύτηκαν πάλι για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι πολίτες της Πελοποννήσου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον απολογισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου.

Και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας το 2015 μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Το 2015 σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον κ.Γιαννακούρα ολοκληρώθηκαν 41 έργα στην Αρκαδία, προϋπολογισμού 10.389.700 ευρώ.
Την ίδια ώρα εκτελούνται ακόμα 41 έργα, προϋπολογισμού 9.143.750 ευρώ. 
Τα προς συμβασιοποίηση έργα είναι 38 και ο προϋπολογισμός τους φθάνει τα 7.109.320 ευρώ και τα υπό μελέτη έργα είναι 92 με προϋπολογισμό 16.678.540 ευρώ.
Ο κ.Γιαννακούρας επεσήμανε πως «το 2015 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και όλες οι διευθύνσεις της προσπάθησαν πάρα πολύ και έτσι έχουν να δείξουν σημαντικό έργο» και συμπλήρωσε πως «τα προβλήματα των συμπολιτών μας είναι και δικά μας προβλήματα».
Σε άλλο σημείο του απολογισμού του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σημείωσε πως «έχουμε ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη του τόπου μας και ειδικά στους δύο πυλώνες: την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη» και συμπλήρωσε πως «η φιλοσοφία και το σκεπτικό μας είναι ό,τι σχεδιάζουμε να το υλοποιούμε και να μη μένει στις μελέτες ούτε να παραπέμπεται στις καλένδες και επιπλέον τα έργα να έχουν προστιθέμενη αξία και να τα χαρακτηρίζει η συνέργεια και το σημαντικότερο να είναι έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας και συνάμα να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα».
Και κατέληξε λέγοντας πως «εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γιατί πονάμε και αγαπάμε τον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να μη λείψει τίποτα από την Αρκαδία μας».
Δείτε το σύνολο του απολογισμού του κ.Γιαννακούρα στο βίντεο.
Ε.Τ.