Αραχωβίτης στη ΔΡΤ 91,5: Έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση – Σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει…απέτυχε! (ήχος)

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 10:42

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Αρχικά μιλώντας για την ερώτηση που κατέθεσε αναφορικά με τους πυρόπληκτους της Λακωνίας – αλλά αγγίζει και τους πυρόπληκτους όλης της Πελοποννήσου – ανέφερε μεταξύ άλλων:”Όλες οι περιοχές που κάηκαν, κάηκαν γιατί υπήρχε πολύ έντονη εγκατάλειψη. Οι τόποι ήταν φτωχοί, δεν υπ΄ηρχαν εναλλακτικά εισοδήματα και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν. Οι αγρότες ακόμα δεν ξέρουν την διαδικασία που θα γίνει για τις αποζημιώσεις. Όλα είναι στον αέρα”, ενώ μίλησε και για την πρόβλεψη που υπάρχει μέχρι τώρα για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο διάστημα που έχει περάσει με τους πληγέντες, να έχουν χάσει το βασικό εργαλείο βιοπορισμού τους και να μην έχουν, να πληρώσουν ούτε τα βασικά για την διαβίωση τους. Παράλληλα μίλησε για την να υπάρξει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για αυτούς τους ανθρώπους. “Κανείς δεν σκέφτεται πως επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Ακόμα μίλησε για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και τις επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ καυτηριάζοντας την στάση της κυβέρνησης, τόνισε πως φαίνεται σαν να μην καταλαβαίνει τι γίνεται.

“Η κυβέρνηση ανακοινώνει μια φορά το μήνα τα ίδια μέτρα για τους αγρότες. Αυτό είναι κοροϊδία! Αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα”, τόνισε μεταξύ άλλων κλείνοντας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: