Αρκαδία | Θετικός στον κορωνοϊό ιερέας – Όλες οι λεπτομέρειες

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 11:38

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:40 – Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα τεστ που έγιναν στους πολίτες που βρίσκονταν στην εκκλησία που λειτούργησε ο ιερέας στα Λυκόχια είναι αρνητικά – Αναμένονται τα αποτελέσματα από δυο ακόμα τεστ πολιτών που βρίσκονταν στην εκκλησία, αλλά έχουν επιστρέψει στην Αθήνα (όπου και υποβλήθηκαν σε τεστ)…

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε ιερέα στον Δήμο Τρίπολης…Σύμφωνα με επικοινωνία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης με κάτοικο του χωριού (για ευνόητους λόγους δεν θα αναφερθεί το όνομα του) ιερέας στην Δημοτική Ενότητα Φαλάνθου έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Μάλιστα έχουν ήδη γίνει δυο τεστ στον εν λόγω ιερέα, τα οποία έχουν βγει θετικά και έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση, καθώς λειτούργησε σε εκκλησία στην εορτή του Αγίου Δημητρίου. Πρέπει να σημειωθεί, πως ο ιερέας δεν λειτούργησε σε εκκλησία του Φαλάνθου, αλλά στα Λυκόχια Αρκαδίας (που ανήκουν μεν διοικητικά στον Δήμο Μεγαλόπολης, αλλά εκκλησιαστικά στην Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας), όπου και γίνεται απολύμανση της εκκλησίας με εντολή του Μητροπολίτη κ.κ Αλέξανδρου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, μας πληροφόρησαν, πως ο ιερέας – που είναι οικογενειάρχης και νέος σε ηλικία – είναι σε κατ΄οικον περιορισμό και είναι στα όρια του ασυμπτωματικού.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως σήμερα ο ΕΟΔΥ βρισκόταν στο κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, όπου και έγιναν πολλά τεστ σε πολίτες, ενώ θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο – προκειμένου να γίνουν και άλλα τεστ – και αύριο. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο ΕΟΔΥ θα κάνει τεστ και στο Χρυσοβίτσι της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου – μιας που ο ιερέας λειτουργεί και εκεί – μετά από αίτημα του προέδρου του χωριού.

(σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από τα πέντε κρούσματα που ανακοινώθηκαν χτες στην Αρκαδία τα τρία είναι στον Δήμο Τρίπολης, ένα στην Νότια Κυνουρία και ένα στην Μεγαλόπολη)

Ρεπορτάζ: Ελένη Τράκα