Αρκαδία | Βελτίωση δρόμου προς την ιστορική Μονή Ρεκίτσης για την ανάδειξή της (vid,ph)

Τετάρτη, 4 Απρίλιος 2018 12:01

Γιαννακούρας: Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα μοναστήρια μας που εκτός από τόποι θρησκευτικοί είναι και τόποι τουριστικοί

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας για την ανάδειξη των μοναστηριών της Αρκαδίας, που μπορούν να αποτελέσουν και τουριστικούς προορισμούς, γίνονται εργασίες στο δρόμο από το Δυρράχι Φαλαισίας προς την Ιερά Μονή Ρεκίτσης.

Ένα μοναστήρι που έδρασε ο Παπαφλέσσας και το οποίο βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και μπορεί να γίνει επισκέψιμο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πυροπλήκτων, είναι προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του Καλοκαιριού.Θα βελτιωθούν και θα ασφαλτοστρωθούν αρχικά πέντε χιλιόμετρα και απομένει ένα χιλιόμετρο το οποίο θα βελτιωθεί αλλά θα ασφαλτοστρωθεί μελλοντικά.

Στο έργο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος σημείωσε πως στην περιοχή της Φαλαισίας του Δ.Μεγαλόπολης από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και χάρη στις άοκνες προσπάθειες της περιφερειακής αρχής, γίνονται πολλά έργα, που θα έπρεπε να έχουν γίνει στις εποχές που το χρήμα έρρεε άφθονο.

Παρόλα αυτά, όπως είπε, προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για την βελτίωση των δρόμων και έχουν εντάξειέργα προς το Άκοβο, προς το Δυρράχι (βελτίωση στροφών), εντός του Ακόβου (αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων), προς την Καμάρα, στο δρόμο από Δυρράχι προς Πολιανή και πολλά ακόμα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.


Εργασίες στο δρόμο από Δυρράχι προς Μονή Ρεκίτσης