Αρκαδομαγειρέματα | Κοτόπουλο με τσίπουρο και κατίκι Δομοκού

του σεφ Κυριάκου Ντελόπουλου

Υλικά



– 2 Στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια
– 1 Κρεμμύδι μέτριο
– Ελαιόλαδο 80ml
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Βασιλικό
– 1 ποτήρι λικέρ τσίπουρο
– 2 κουταλιές της σούπας Κατίκι Δομοκού
– 1 Πακέτο Ταλιατέλες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, ριχνουμε τις ταλιατέλες τις ανακατεύουμε και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφρά, για να μην κολλάνε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κοτόπουλο να σωταρισθεί, ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τα σωτάρουμε καλά και στη συνέχεια σβήνουμε με το τσίπουρο.

Μόλις εξατμιστεί, ριχνουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο, το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και παίρνει μια βράση.

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες κι ανακατεύουμε να ενσωματωθεί η σάλτσα μας κι αποσύρουμε από την φωτιά.

Καλή σας όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΘ.Πετράκος για ΠεΣυ: “Νέα θεατρική παράσταση Νίκα-Τατούλη”
Επόμενο άρθροΗ παρέμβαση Κελλάρη στο ΠεΣυ Πελ/σου για τις μετακινήσεις προσωπικού
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5