Ασθενείς χιονοπτώσεις και πολύ κρύο στην Τρίπολη και την Αρκαδία!

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 11:50

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας εβδομάδας θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα στα μέσα της εβδομάδας (Τετάρτη-Πέμπτη), οι βόρειοι -βορειοανατολικοί άνεμοι και ο ισχυρός παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πολικές αέριες μάζες θα μας επισκεφθούν από την Ρωσία μέσω της Μαύρης θάλασσας και θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία στην ανατολική βορειοανατολική Ελλάδα καταρχάς και στην συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα.Από πλευράς φαινομένων, αυτά θα είναι περιορισμένα και κατά κανόνα ασθενή, παροδικού χαρακτήρα και θα αφορούν λίγες περιοχές .

Όσον αφορά την Αρκαδία και την Τρίπολη υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από αργά το απόγευμα-βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη αλλά και κατά την διάρκεια της Τετάρτης από πλευράς χιονοπτώσεων. Οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν θα αφορούν όχι μόνο ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και πεδινές. Ωστόσο τονίζεται ότι τα φαινόμενα δεν θα έχουν διάρκεια και ένταση αλλά θα είναι κατά κανόνα ασθενή και τοπικού χαρακτήρα.

Ελαφριά χιονόστρωση ίσως παρατηρηθεί στις περιοχές γύρω από τον Πάρνωνα (Δολιανά, Καστρί, Αγ.Πέτρος, Κοσμάς) και το Αρτεμίσιο στα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα του νομού (Κανδήλα, Παλαιόπυργος, Αρτεμίσιο κ.τ.λ).

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην πόλη της Τρίπολης αλλά και στις περιοχές γύρω από το Μαίναλο (Βυτίνα, Λεβίδι, Βλαχέρνα, Καρδαράς, Κάψια, Ελάτη) με πιθανή ελαφριά χιονόστρωση. Στην Γορτυνία πιο ανοιχτός ο καιρός την Τετάρτη με λίγα σύννεφα και ηλιοφάνεια. (Στην Γορτυνία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές πεδινές την νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη πρόσκαιρα).

Αρκετά κρύα μέρα θα είναι η Τετάρτη καθώς θα έχουμε μουντό καιρό και πυκνή συννεφιά με αποτέλεσμα να μην ανέβει η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως το μεσημέρι όπως τις υπόλοιπες ημέρες όπου θα υπάρχει ναι μεν κρύο αλλά με ηλιοφάνεια.
Ισχυρός παγετός την νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη. Ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων καθώς ο συνδυασμός πάγου και έστω πολύ ελαφριάς χιονόστρωσης μπορεί να δημιουργήσει κρούστα πάγου.

Θερμοκρασίες-Άνεμοι στην Τρίπολη:

Βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο 27-28/1/2018 με εξασθένιση των ανέμων , άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες καθώς το βράδυ και νωρίς το πρωί θα συνεχιστεί ο παγετός ενώ υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν και ομίχλες-περιορισμένη ορατότητα. Μέχρι και το τέλος του Γενάρη δεν αναμένεται κάποια αλλαγή του καιρού ,ενώ οι τελευταίες μέρες του μήνα θα θυμίζουν «αλκυονίδες».

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης (κλικ πάνω στην εικόνα)

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5