Ασθενοφόρο της ΔΕΗ θα καλύψει προσωρινά τις ανάγκες του ΚΥ Μεγαλόπολης

Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 19:06

Ασθενοφόρο της ΔΕΗ θα καλύπτει προσωρινά τις ανάγκες του κέντρου υγείας Μεγαλόπολης, μετά την ολοσχερή καταστροφή του ασθενοφόρου του Κέντρου, πριν λίγες μέρες, στο χωριό Βάστα, από φωτιά.

Ο διευθυντής του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο για την προσωρινή παραχώρηση ασθενοφόρου της ΔΕΗ (και συγκεκριμένα του ασθενοφόρου με αριθμό Κυκλοφορίας ΥΒΒ, που είναι πλήρως εξοπλισμένο.

Η παραχώρηση έγινε σήμερα, 11 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια τριών μηνών.

Να αναφέρουμε πως είχε προηγηθεί αίτημα από το Δήμαρχο Μεγαλόπολης προς τον Διευθυντή του ΑΗΣ για την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου.

Η επιστολή που είχε αποσταλεί είναι η παρακάτω:

Κύριε Διευθυντά,

Σας γνωστοποιούμε την επιστολή που απέστειλε προσωπικά ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης. Παρακαλούμε,  όσος θα είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αντικατάσταση από το Υπουργείο, γι΄αυτό το διάστημα να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν από μέρους σας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης στο συγκεκριμένο τομέα.

Με εκτίμηση,

                                                  Ο  Δήμαρχος Μεγαλόπολης 

                                                   Διονύσιος   Παπαδόπουλος

Ο Δήμαρχος στις αρχές Αυγούστου έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως βέβαια θα έχετε ενημερωθεί από την Υπηρεσία σας, ατυχώς, το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης χθες 31-07-2017 κατά την εργασία, από τεχνική βλάβη κάηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεδομένου ότι το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες της πόλης και 85 χωριών και οικισμών του Λεκανοπεδίου, αλλά και τις ανάγκες του ενεργειακού και λιγνιτικού κέντρου της ΔΕΗ με χιλιάδες εργαζομένους, παρακαλούμε, δι’ενεργειών των αρμόδιων Υπηρεσιών σας, να αντικαταστήσετε το ασθενοφόρο όχημα.

Με εκτίμηση,

                                                  Ο  Δήμαρχος Μεγαλόπολης

                                                  Διονύσιος  Παπαδόπουλος