Αστυνομικές ειδήσεις…

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 09:51

ΑΡΚΑΔΙΑ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ (3) ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣΣυνελήφθησαν, χθες (22-9-2011) και το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρείς (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Νιγηρίας 26 και 42 ετών, και ένας υπήκοος Γκάνας 21 ετών, για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία των ανωτέρω, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • Χίλιους τετρακόσιους είκοσι τέσσερις (1.424) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD’ S) και
  • Πεντακόσιους εξήντα εννέα (569) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD’ S),

οι οποίοι ήταν μέσα σε νάιλον θήκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ Προανάκριση Διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΕΚΤΡΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Χθες (22-9-2011) το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδού Ισθμού – Επιδαύρου, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο οδηγούμενο από 50χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε δένδρο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της και τον θανάσιμο τραυματισμό 63χρονου, που ήταν συνοδηγός.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ (3) ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ

Συνελήφθησαν, χθες (22-09-2011) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης Μεσσηνίας, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ 27, 26 και 24 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω χθες (22-9-2011) το μεσημέρι, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ιδιοκτησίας 66χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ολλανδίας το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Μεσσήνη.

Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης Μεσσηνίας, συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΕΧΡΙ 30-11-2011

Σας υπενθυμίζουμε ότι, με την υπ’ αριθ. 6700/3-835809 από 27-01-2010, απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, παρατάθηκε μέχρι 30-11-2011, η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων (Α.Κ.Κ.Ο.), που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Εντός αυτής της προθεσμίας, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν και μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση των ως άνω αδειών, στα Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας τους.

Επισημαίνεται, ότι η προθεσμία αυτή είναι η τελευταία που χορηγείται.

Η παράλειψη των κατόχων κυνηγετικών όπλων, για μη έγκαιρη ανανέωση των σχετικών αδειών, συνιστά παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων, για την οποία προβλέπονται, τόσο διοικητικές, όσο και ποινικές κυρώσεις.