Αστροφωτογραφίες θα εκτεθούν στο Δημοτικό Σχολείο Ασέας

Η αστροφωτογραφία είναι μία από τις πιο γνωστές αστρονομικές πρακτικές που μας βοηθά να απεικονίζουμε ουράνια αντικείμενα τα οποία είναι πολύ αμυδρά για να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι με απευθείας παρατήρηση.

Το 1919 ο sir Arthur Eddington κατάφερε με τη χρήση φωτογραφικού φιλμ, να επαληθεύσει τη γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν. Το 1995 το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, κατάφερε με μια φωτογραφία πολλών ημερών, να επιβεβαιώσει την ύπαρξη δισεκατομμυρίων άλλων γαλαξιών στο ορατό μας σύμπαν. Στις μέρες μας οι αστροφωτογραφίες -πέρα από την επιστημονική τους χρησιμότητα- μας αποκαλύπτουν έναν σύμπαν μαγευτικό να μας περιβάλλει.



Τρεις, από τους καλύτερους, Έλληνες παρατηρητές αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι, ο Δεληγεωργόπουλος Δημήτρης, ο Ιωαννίδης Καλλίας κι ο Φαρμακόπουλος Αντώνης μας προσέφεραν 14 αστροφωτογραφίες τους οι οποίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση από τις 27- 30 Απριλίου, με δωρεάν είσοδο, στο Δημοτικό Σχολείο Ασέας και όπως πάντα θα συνοδευτούν με επιτόπια παρατήρηση πλανητών και αστρικών σμηνών με τα τηλεσκόπια του συλλόγου.

Στις βραδιές αυτές θα μιλήσουμε για αστροφυσική, για τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά να πάρουμε μια γεύση από το μεγαλείο του νυχτερινού ουρανού.

Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας

Προηγούμενο άρθροΒυτίνα: Τιμητική εκδήλωση για τον Κων/νο Παπαρρηγόπουλο
Επόμενο άρθροΟ απόηχος του «7ου πανελλήνιου Θρησκευτικού Φεστιβάλ Χορωδίας Τρίπολης»