Αθρόα η προσέλευση στο Φεστιβάλ-Αφιέρωμα της Χορωδίας Τρίπολης στον Ν. Γκάτσο(ph)

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 12:58

Στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, παρουσία του Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου αλλά και του Δήμαρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, καθώς και πολλών Δημοτικών και Περιφερειακών σύμβουλων, έριξε την αυλαία του το « 3Ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ- Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ», που διοργάνωσε η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, και την καλλιτεχνική υποστήριξη της Σχολής Σταυράκου, της Πολυφωνικής Πάτρας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.Προχθές βράδυ, Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, με περίσσια χαρά, υποδεχτήκαμε δύο μεγάλους Τριπολίτες καλλιτέχνες, τους, Σωτήρη Λαμπρόπουλο, Διευθυντή της Σχολής Σταυράκου και Θόδωρο Ρουμπάνη, διεθνούς φήμης ηθοποιό και τραγουδιστή. Την εμφάνιση πλαισίωσαν γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, οι, Κώστας Ζαριδάκης στο μπουζούκι, Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, Δημήτρης Χριστοδούλου και Νίκη Γκουντούμη  στο πιάνο. Δεν πρέπει να παραλείψουμε την Ειρήνη Τουμπάκη στο τραγούδι και την επίσης Τριπολίτισσα ηθοποιό και μοντέλο, Μάνια Νταιφώτη στην αφήγηση.

Το περασμένο Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν «χορωδιακό μαραθώνιο» με εννέα χορωδίες από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Δημητσάνα, Παλλήνη, Άργος, Κάτω Τιθορέα, Σιάτιστα, Πύργο, Αταλάντη, Φιλοθέη και το δικό μας Μικτό Τμήμα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με τη νέα του μαέστρο, Αμαλία Γούλα. Ήταν ένα  μουσικό τετράωρο στο οποίο ακούστηκαν γνωστές επιτυχίες μεγάλων συνθετών σε στίχους Νίκου Γκάτσου και όχι μόνο.

Την επομένη, Κυριακή βράδυ, 1 Δεκεμβρίου, το ορχηστρικό κοντσέρτο της Πολυφωνικής Πάτρας VIBRATO, ικανοποίησε και τους πλέον απαιτητικούς του είδους… Ο μαέστρος Γιώργος Αθανασακόπουλος με 15 εκτελεστές ( μαντολίνα, κιθάρες, κοντραμπάσο, τσέλα και κρουστά) επί σκηνής σκόρπισε μελωδίες και αρμονίες που μάγεψαν…

Η χορωδιακή πανδαισία φωνών και χρωμάτων συνεχίστηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, με εφτά χορωδίες από Σπάτα, Λιβαδειά, Πάτρα, Ακράτα και Ελληνικό, ενώ τη δροσερή της πνοή έδωσε στη βραδιά η νεανική μας Χορωδία LA VITA, με τη μαέστρο τους, Ελένη Αλεξοπούλου.

Την παράσταση έκλεψε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η καινοτόμος μουσική σύμπραξη της  Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, με τον μαέστρο τους Σωτήρη  Κωστούρο και της ‘δικής’ μας παιδικής χορωδίας, «ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ», με τον μαέστρο τους Διονύση Καραφωτιά αλλά και τους τραγουδιστές Παναγιώτη Παπαντωνίου και Γιώργο Αργυρόπουλο.

Το ευχάριστο από το πενθήμερο των εκδηλώσεων ήταν η αισθητή ποιοτική άνοδος των τμημάτων της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που έλαβαν μέρος, ΜΙΚΤΟ τμήμα, LA VITA και ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους τρεις μαέστρους Αμαλία Γούλα, Ελένη Αλεξοπούλου και Διονύση Καραφωτιά.

Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο γνώρισε μεγάλες πιένες αυτό το πενθήμερο και φάνηκε μικρό, πολύ μικρό, για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες ακροατές – θεατές που προσέρχονταν κάθε βράδυ. Από τη σκηνή του πέρασαν περί τους οχτακόσιους ( 800) ερμηνευτές, μια πανδαισία τραγουδιών, στολών, φωνών, γεωγραφικών τόπων…

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ευχαριστεί  τόσο τους συνδιοργανωτές όσο και τις χορωδίες και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, και προφανώς, τους θεατές– ακροατές που προσήλθαν αθρόα.

Από φέτος η Χ.Τ. αναγγέλλει τη διοργάνωση του 4ου Αφιερώματος στο Νίκο Γκάτσο, που θα λάβει χώρα εντός του Νοεμβρίου του 2020 και θα είναι πολυήμερο.

Από το Δ.Σ της

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ