Αυγενάκης από Μεγαλόπολη: Η κυβέρνηση άγεται από την ανικανότητα του 2015 στην επικινδυνότητα του σήμερα! (ph)

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 01:34

Υπό σκέψη να αναθεωρήσει την απόφασή του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία!

Παρουσία πολυπληθούς κοινού, από φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, έκοψε μαζί με τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο,  τον βουλευτή της ΝΔ στο νομό Αρκαδίας Κώστα Βλάση, τους πολιτευτές Εύη Τατούλη και Στάθη Κούλη, και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Αρκαδίας Τίμο Κατσίπο, την βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης Μεγαλόπολης.Ο Γραμματέας της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε πως “η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άγεται … από την ανικανότητα του 2015 … στην επικινδυνότητα του σήμερα”.

Υπογράμμισε πως, “η ΝΔ και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της κρισιμότητας των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ακολουθούμε μια υπεύθυνη στάση, κρίνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν οι ευθύνες της Κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι, “Θεωρούμε αδιανόητο στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα: για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι Ελληνικά και η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε με έμφαση πως , “είμαστε υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης για τον περιορισμό της τουρκικής προκλητικότητας κι επιμένουμε στην ανάγκη ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής.

Ο κ. Αυγενάκης επέκρινε και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας πως, “κάνοντας βόλτες με στολές παραλλαγής μιλά για «καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου», αλλά χθες και σήμερα δεν έχει προβεί σε ενέργειες ενημέρωσης των εταίρων και συμμάχων μας για την προκλητικότητα και την αποθράσυνση των γειτόνων μας” και τόνισε ότι, “η αρχική ανικανότητα της Κυβέρνησης έχει αντικατασταθεί από την επικινδυνότητά της: επικίνδυνη για τη προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού! Επικίνδυνη για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας!”

Επιπλέον αξίζει να αναφέρουμε ότι η είδηση στην εκδήλωση, βγήκε κατά το χαιρετισμό του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος αφού είπε για την αναφορά του ονόματός στην υπόθεση Novartis και δήλωσε σε υψηλούς τόνους ότι δεν έχει κανενός είδους εμπλοκή κι ανάμιξη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την στάση του και να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με την ΝΔ.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει δίπλα στο όνομά του να υπάρχει η λέξη σκάνδαλο και θα πάει στην Βουλή τις επόμενες ημέρες και θα μιλήσει για το θέμα αυτό.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι, “στις 21 Ιουνίου δήλωσα μια απόφαση ζωής ότι δεν θα ξανα-είμαι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας. διαβεβαίωσα ταυτοχρόνως τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα είμαι εδώ να δώσω τον αγώνα στην πρώτη γραμμή για να κάνουμε ξανά τη ΝΔ πλειοψηφία.Όμως οι αποφάσεις ζωής, όταν οι περιστάσεις το επιβάλουν, όταν χρειάζεται να υπερασπιστής την τιμή σου και την ακεραιότητά σου, ενίοτε κι αυτές αναθεωρούνται. Μέσα μου θέλω τα τιμήσω την απόφαση που έχω πάρει, αλλά θυμηθείτε το τελευταίο μου σύνθημα στις εκλογές του 2015 ήταν «Ανδρέας ακεραιότητα» και είπα στην ομιλία μου ότι έχω το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να γράψω αυτή τη λέξη δίπλα από το όνομά μου. Ε λοιπόν, δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμαυρώσει την ιστορία μου, την τιμή μου, την πορεία μου, την αγάπη μου σ’ αυτή την παράταξη και στην Αρκαδική κοινωνία“.

Παρουσία Αυγενάκη η κοπή της πίτας της Τ.Ο ΝΔ Μεγαλόπολης