Boutique hotel το Ξενία Βυτίνας…

Προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ

 Μεταξύ των οκτώ Ξενία που σήμερα είναι κατεστραμμένα και εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους και τα οποία πουλά το ΤΑΙΠΕΔ συγκαταλέγεται και το Ξενία Βυτίνας. Σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι να μετατραπούν τα οχτώ αυτά Ξενία σε boutique hotels.
Τα πρώτα boutique hotels τα συναντάμε στην Αμερική και την Αγγλία στις αρχές του 1980. Είναι συνήθως μικρές μονάδες με λίγα δωμάτια και οι ξενοδόχοι εστιάζουν στην ποιότητα και όχι  στην ποσότητα. Ο στόχος για ένα boutique hotel είναι το επίπεδο της προσωπικής επαφής και εξυπηρέτησης, προϋπόθεση που δεν είναι εφικτή σε κάποιο μεγάλο και απρόσωπο ξενοδοχείο. Στα περισσότερα boutique hotels το προσωπικό γνωρίζει τον πελάτη με το μικρό του όνομα γεγονός που προσδίδει άνεση και οικειότητα.



Η προσωπική εποπτεία στην κουζίνα είναι ένα από τα δεδομένα ενός τέτοιου ξενοδοχείου. Στα δωμάτια μπορούμε να συναντήσουμε μπουρνούζια, παντόφλες, είδη περιποίησης, καλλυντικά. Από την άλλη μεριά, στους κεντρικούς χώρους και στο σαλόνι μπορούμε να βρούμε τζάκι και καναπέδες που μας κρατάνε στον όμορφο χώρο. Οι πελάτες χαίρονται τους κοινόχρηστους χώρους περνώντας χρόνο μπροστά από το τζάκι ή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο από την βιβλιοθήκη και την  συλλογή του ξενοδοχείου, νιώθουν σαν το σπίτι τους.
Ο επιχειρηματίας εστιάζει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Ο μικρός όγκος  δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να εξοικειωθεί γρήγορα με το περιβάλλον γύρω του και να έχει την αίσθηση ενός ζεστού και φιλικού ξενώνα. Για τον λόγο αυτό, τα boutique hotels στις μέρες μας προτιμώνται από  ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά και έχουν την ανάγκη από ένα οικείο και ζεστό χώρο να τους υποδεχθεί μακριά από το σπίτι τους. 
Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που συμβάλουν στον όρο boutique hotel και που κάνουν τους πελάτες ενός ξενοδοχείου να θέλουν να επιστρέψουν σ’ αυτό ή να θεωρούν ότι αξίζει να το συζητήσουν με έναν φίλο τους.
 
Τα Ξενία
Η κατασκευή των Ξενία ξεκίνησε το  1950, όταν μια ευνοϊκή συγκυρία έφερε μια ομάδα Ελλήνων αρχιτεκτόνων που αποτελούσαν κατά πολλούς την αρχιτεκτονική ελίτ της εποχής, στις υπηρεσίες μελετών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  Επικεφαλής της ομάδας των αρχιτεκτόνων ανέλαβε ο Άρης Κωνσταντινίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Κατά το σχεδιασμό τους επιδιώχτηκε η επιλογή του κατάλληλου χώρου και προσανατολισμού, η ένταξη στο τοπίο, η σχέση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, οι λιτές γραμμές τους, το επιτυχημένο και τότε πρωτόγνωρο «πάντρεμα» της πέτρας και του ξύλου, η απλότητα και σαφήνεια της μορφής και η ένταξη των μονάδων αυτών στη ζωή του κάθε τόπου. Δεν είναι τυχαίο που τα Ξενία βρίσκονται αδιαμφισβήτητα στις πλεονεκτικότερες θέσεις κάθε περιοχής.
Τα οκτώ Ξενία που θα μετατραπούν σε boutique hotels είναι τα εξής:
Ξενία Θάσου , Κοζάνης, Πλαταμώνα, Βυτίνας, Τσαγκαράδας, Άνδρου, Έδεσσας και Κομοτηνής.
 
 
 

Προηγούμενο άρθροΟ Υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτης για την υπογραφή της ΜΠΕ για τα απορρίμματα της Πελ/σου
Επόμενο άρθροΠροσοχή! Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αρκαδία