Χ.Λαμπρόπουλος:”Στηρίζουμε το σύστημα υγείας με κάθε τρόπο, έστω και αν δεν είναι αρμοδιότητά μας” (ήχος)

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 16:44

Στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και στο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, το πρωί της Τετάρτης 26 Αυγούστου, σχετικά με την ενίσχυση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ.Λαμπρόπουλος τόνισε πως δόθηκαν χρήματα στα νοσοκομεία, μέσω πιστώσεων ΕΣΠΑ, τόσο για την πληρωμή του προσωπικού όσο και για την ενίσχυση της λειτουργίας τους.Ο κ.Λαμπρόπουλος επεσήμανε πως είναι μεγαλύτερες οι δαπάνες για το νοσοκομείο Καλαμάτας που είναι νοσοκομείο Covid-19 και έχει αυξημένες ανάγκες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως τα καλύτερα εξοπλισμένα νοσοκομεία είναι καλύτερα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες..

Ο κ.Λαμπρόπουλος συμπλήρωσε πως στηρίζουν τα νοσοκομεία με κάθε τρόπο, έστω και αν δεν είναι αρμοδιότητά τους. Τα χρήματα που θα δοθούν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι για την προμήθεια τεστ για τον κορωνοϊό.

Για την παραχώρηση του στρατοπέδου της Τρίπολης ο κ.Λαμπρόπουλος είπε πως “η Κυβερνητική επιλογή αποτυπώθηκε στο ότι παραχωρήθηκε μέρος του στρατοπέδου στην Περιφέρεια” ενώ διευκρίνισε πως τα χρήματα που ζητούνται είναι μεγάλο ποσό, γιατί έχει γίνει λάθος από την εκτιμητική εταιρεία, ως προς το ότι το στρατόπεδο είναι ή δεν είναι εντός ορίων σχεδίου πόλης και σημείωσε πως “θα το δούμε αυτό”. Τόνισε πως δεν είναι κακή αντιμετώπιση της Περιφέρειας από την Κυβέρνηση, γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο στο Ναύπλιο.

Για το φυσικό αέριο σημείωσε πως θα καταφέρει η Περιφέρεια να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των κατοίκων της Πελοποννήσου στο σύνολό τους και ήδη έχει γίνει προσφυγή για την απόφαση της ΡΑΕ.

Για την μετεστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας ο κ.Λαμπρόπουλος τόνισε πως αυτό θα γίνει ενώ θα προχωρήσει η διαδικασία για την ΥΕΒ και χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές αν και όπως δήλωσε απαιτούνται τροποποιήσεις της μελέτης.

Για το δρόμο του Πανεπιστημίου είπε πως η χρηματοδότηση θα γίνει για το έργο, όταν θα έχουν τη μελέτη στα χέρια τους από το Δήμο Τρίπολης, ο οποίος θα κάνει και τις απαλλοτριώσεις.

Επιπλέον ο κ.Λαμπρόπουλος μίλησε και για την σύσκεψη που έγινε για το δρόμο Άστρους-Λεωνιδίου και για τις ενέργειες που θα γίνουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να αρθεί η επικινδυνότητα του δρόμου. Σημείωσε πως εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να βελτιωθεί η χάραξη του δρόμου.

Ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο δρόμο της γέφυρας των Κάτω Δολιανών, τονίζοντας πως δημοπρατήθηκε ένα έργο χωρίς να υπάρχουν απαλλοτριώσεις.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Λαμπρόπουλου στο ηχητικό απόσπασμα.