Χρ. Λαμπρόπουλος: “Δράσεις όπως το SodaSense μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της πληθυσμιακής μείωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”

O Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος εξέδωσε δελτίο τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος SodaSense.

Αναλυτικά αναφέρει:



Στην πρώτη παρουσίαση του προγράμματος SodaSense που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Η δράση έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας», που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014-2020

Από τους βασικούς στόχους του προγράμματος SodaSense είναι οι γρήγορες, έξυπνες και οικολογικές μεταφορές, η μελέτη των μετεωρολογικών συνθηκών σε πόλεις, όπως η Τρίπολη, αλλά και μία νέα μορφή ανάπτυξης της ευφυούς γεωργίας γύρω από αστικές και προαστιακές περιοχές, όπως είναι η δική μας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της συγκεκριμένης δράσης, μέσω της οποίας έχουν εγκατασταθεί επτά (7) αγρομετεωρολογικοί σταθμοί σε διαφορετικού τύπου καλλιέργειες (αμπέλια, μήλα, μαρούλια) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Νεμέα, Μαντινεία, Κάψια, Λουκά, Ζευγολατιό, Καμάρι, Τεγέα, Βουνό, λίμνη Τάκα), τόνισε πως η καινοτομία η οποία αναπτύσσεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μπορεί να βοηθήσει στην παραμονή του πληθυσμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημείωσε δε πως το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν ακόμα δυο (2) μετεωρολογικοί σταθμοί στην Τρίπολη (στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας και στο κτίριο του Πανεπιστημίου ) και θα τεθούν σε λειτουργία τα ηλεκτροκίνητα πατίνια.

Επεσήμανε τέλος πως και η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της προσφοράς του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στην τοπική κοινωνία και οικονομία και βοηθά στην εξωστρέφεια του τριτοβάθμιου ιδρύματος της Πελοποννήσου και στην αλληλεπίδραση με την κοινωνία μας.

Προηγούμενο άρθροΗ Ιωάννα Ρούσου Lead Director του οργανισμού Growth Hub μιλά στη ΔΡΤ 91,5 (ήχος)
Επόμενο άρθροΧρυσός βαθμός παραμονής για τον ΑΣΠΕΤ στην Κάτω Αχαγιά