Χρήστος Λαμπρόπουλος: “Το 2020 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά για την Αρκαδία” (vid)

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 13:47

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/01) ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ο κ.Λαμπρόπουλος μίλησε εκτενώς για τα έργα που έχει προχωρήσει – δρομολογήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το 2020 ως η πιο παραγωγική χρονιά για την Αρκαδία.Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης τα έργα στοχεύουν στις πραγματικές ανάγκες και την εξυπηρέτηση των πολιτών, και είναι έργα που ακουμπούν όλη την Αρκαδία, ενώ κατά την διάρκεια του απολογισμού που έκανε τόνισε πως εκτελούνται ή ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2020 έργα 29.400.000 ευρώ για την Αρκαδία και μέχρι τον Ιούνιο του 2021 είναι προγραμματισμένη η δημοπράτηση έργων ύψους 16.300.000 ευρώ. Παράλληλα ανέφερε, πως έγινε μια προσπάθεια άντλησης πόρων από την κυβέρνηση, που απέφερε καρπούς, καθώς το 2020 δόθηκαν (από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) στην Περιφέρεια περίπου 75.500.000 ευρώ, ενώ το 2019 είχαν δοθεί περίπου 18.500.000 ευρώ, τετραπλάσια δηλαδή χρήματα.

Αναφερόμενος στην Μεγαλόπολη ο κ.Λαμπρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: “Σταμάτησε η κατάτμηση σε μικρά έργα, που δεν είχαν καμία ανταποδοτικότητα. Στην Μεγαλόπολη τα χρήματα από το λιγνιτόσημο, τα διοχετεύουμε σε σημαντικά έργα. Έχει αδικηθεί η Μεγαλόπολη, γιατί το λιγνιτόσημο πολλών ετών, έχει δοθεί σε μικρά μη ανταποδοτικά έργα. Είμαι βέβαιος, πως θα μπορέσουμε να διοχετεύσουμε πολλούς πόρους στην περιοχή και να φέρουμε επενδύσεις”.

“Προτεραιότητες μας για το 2020 – που θα είναι ίδιες και για το 2021- είναι η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, ο πολιτισμός, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα αθλητισμού”, ανέφερε στην συνέχεια ο κ.Λαμπρόπουλος, ενώ σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για το οτι δεν προχωρούν ενταγμένα έργα τόνισε, πως εντάχθηκαν έργα – χωρίς ύπαρξη μελετών – λίγο πριν ή ακόμα και μετά τις εκλογές, για να υπάρξουν απλά κλειδωμένες πιστώσεις, γεγονός που χαρακτήρισε ως μη αποδεκτό. “Δεσμεύτηκαν πιστώσεις χωρίς ύπαρξη μελετών από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, μόνο και μόνο για να υπάρχουν κλειδωμένες πιστώσεις, πράγμα μη αποδεκτό. Μας ασκείται κριτική, γιατί δεν κάναμε έργα που εντάχθηκαν λίγο πριν ή μετά τις εκλογές. Μας παραδόθηκαν έργα χωρίς μελέτες. Προσπαθούμε να λύσουμε θέματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας δήλωσε: “Το κρίσιμο για εμάς είναι να κάνουμε σημαντικά έργα. Στόχος δεν είναι να λες κάνω πολλά μικρά μη ανταποδοτικά έργα, αλλά σημαντικά έργα για την Αρκαδία”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: