Δ. Γράσσος στη ΔΡΤ: Αυξάνονται κατά 10-15% οι νοσηλευόμενοι με covid – Ατομική ευθύνη από όλους (ήχος)

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 12:27

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» μίλησε την Τετάρτη το πρωί, ο πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και υπεύθυνος του τμήματος covid, Δημήτρης Γράσσος, με αφορμή την, με γεωμετρική πρόοδο, αύξηση του αριθμού των νοσηλειών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο και του αριθμού των κρουσμάτων (και) στην Αρκαδία.

Ο κ. Γράσσος επισήμανε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο συνεχώς βαίνει αυξανόμενος σε ποσοστό 10-15%. Δύο με τρία άτομα νοσηλεύονται καθημερινά και, όπως ανέφερε, από 10-15 άτομα που επισκέπτονταν τα επείγοντα στο τμήμα covid του νοσοκομείου, τώρα ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 70-80. Παράληλα, τόνισε ότι ξεκινά μια μεγάλη μάχη στο νοσοκομείο, γιατί τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά.Σε ό,τι έχει να κάνει με την 4η (2η αναμνηστική) δόση του εμβολίου και καθώς έχει ήδη «ανοίξει» η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή κατηγορία 30-59 ετών, ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός αλλά και συγκεκριμένος, λέγοντας ότι για τα άτομα αυτής της κατηγορίας, το όφελος από το εμβόλιο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το να μην το κάνουν, συστήνοντάς τους να εμβολιαστούν. Όπως είπε, θα έρθει το εμβόλιο της Moderna, αλλά το πότε δεν το γνωρίζει κανείς. «Το μόνο που γνωρίζουμε», είπε, «είναι ότι υπάρχει η 4η δόση. Την κάνουμε και πορευόμαστε με αυτό», τονίζοντας ότι εκείνο που προέχει είναι η υγεία όλων μας και ότι αυτό που πρέπει να μείνει είναι η ατομική ευθύνη.

Απαντώντας, επίσης, σε ερώτημα για το πότε θα κορυφωθεί αυτό το νέο κύμα της πανδημίας κι αν αυτό θα συμβεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου ή αργότερα, σημείωσε ότι η κορύφωση θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο, λόγω και του αυξημένου αριθμού των τουριστών στη χώρα μας, ενώ τα κρούσματα θα αυξάνονται τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Γράσσος στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης: