Δ. Κωστόγιαννης: «Μας ενοχλεί που ανώνυμοι πολίτες διαμαρτύρονται για αποφάσεις δικαστικές» (ήχος)

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 12:44

Συνέντευξη του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης

Ανώνυμη καταγγελία σε βάρος της Προέδρου Πρωτοδικών της Τρίπολης και παρουσία του Προέδρου Εφετών στο ΔικαστήριοΟ δήμος Τρίπολης οφείλει να αναθέτει υποθέσεις σε δικηγόρους της Τρίπολης με βάση τις αμοιβές που ορίζει ο κώδικας περί δικηγόρων

Θα υπάρξει υποψηφιότητα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης από δικηγόρους της πόλης

Πολλά προβλήματα του κλάδου και τίποτα δεν αποκλείει τις κινητοποιήσεις

“Μας ενοχλεί ως δικηγόρους που ανώνυμοι πολίτες διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο μίας απόφασης της Δικαιοσύνης, όταν θα πρέπει η Δικαιοσύνη να είναι ανεπηρέαστη και ανεξάρτητη στο έργο της”. Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης την υπόθεση που αφορά ανώνυμη καταγγελία πολιτών σε βάρος της νέας Προέδρου Πρωτοδικών της πόλης για την προσωρινή απόφαση που εξέδωσε σχετικά με την μεταφόρτωση των απορριμμάτων στο Τουρκοδέντρι. Μία καταγγελία που έφερε τον Πρόεδρο Εφετών στην Τρίπολη για να ερευνήσει τι συνέβη ακριβώς.

Ο κ. Κωστόγιαννης μιλώντας για την έκτακτη γενική συνέλευση των δικηγόρων σημείωσε πως αφορμή αποτέλεσε η ανάκληση 70 περίπου υποθέσεων που είχαν δικηγόροι και η ανάθεσή τους σε άλλους από το Δήμο Τρίπολης με το αιτιολογικό ότι ήταν πιο φθηνοί.

Τόνισε πως δεν μπορεί οι δικηγόροι να αμείβονται με ποσά χαμηλότερα από τα νόμιμα. Επίσης σημείωσε πως τους προβληματίζει το γεγονός πως δεν ενημερώθηκαν από την Περιφέρεια για την προκήρυξη της θέσης για Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης που θα έπρεπε να καλυφθεί από δικηγόρο της περιοχής και ανέφερε πως στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα υπάρξει υποψηφιότητα και από το ΔΣ Τρίπολης.

Τέλος ο κ.Κωστόγιαννης μίλησε και για τα πολλά προβλήματα που έχει ο δικηγορικός κλάδος και οι τροποποιήσεις που προωθούνται όπως για παράδειγμα στον κώδικα πολιτικής δικονομίας δεν αποκλείουν τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων.

Ε.Τ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κωστόγιαννη στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα”, από το παρακάτω ηχητικό απόσπασμα