Δ.Νικολάου στη ΔΡΤ: “Δεν υπάρχουν σχέδια, για να γίνει έλεγχος στατικότητας στα σχολικά κτίρια” (ήχος)

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 11:34

Για τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης μίλησε την Πέμπτη (23/08) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο κ.Δημήτρης Νικολάου.

Ο κ.Νικολάου έθεσε τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν στο ρέμα του Αγίου Νικολάου, στη στατικότητα των σχολικών κτιρίων, καθώς και στις αιτήσεις που έγιναν για τους παιδικούς σταθμούς.Αρχικά ο κ.Νικολάου αναφέρθηκε στο θεμα των παιδικών σταθμών, χαρακτηρίζοντας ως κούφια τα λόγια της κυβερνησης, για διεύρυνση του αριθμού των παιδιών, που θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς. «Εμειναν χιλιάδες παιδιά εκτός. Ζήτησα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στοιχεία για την αιτήσεις που έγιναν για τις δομές του Δήμου Τρίπολης και για το πόσες από αυτές απορρίφθηκαν. Αναμένω την απάντηση», δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρέμα του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας: «Είχα υποβάλλει ερώτημα και στην προηγούμενη δημοτική Αρχή για τη διευθέτηση αυτού του ρέματος. Αν έχουμε δυνατή βροχή και κατεβάσει νερό το ρέμα θα κινδυνεύσουν ζωές. Πρέπει να δοθεί μια λύση επιτέλους».

Ένα σημαντικό θέμα που τέθηκε από τον κ.Νικολάου είναι αυτό της στατικότητας των σχολικών κτιρίων. «Στατικός έλεγχος σχολικών κτιρίων, δεν έχει γίνει, παρά το γεγονός πως είναι υποχρεωτικός. Η απάντηση που πήρα, είναι, πως δεν έχει γίνει έλεγχος, γιατί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν έχει τα σχέδια. Ο δήμος πρέπει να κινήσει γη και ουρανό , για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι», δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κλεινοντας ο κ.Νικολάου αναφέρθηκε και στη Νυχτα shock price που θα γίνει στην πόλη της Τρίπολης, αναφέροντας: «Είναι αυταπάτη, πως με τέτοιες δράσεις θα κινηθεί η αγορά. Είναι προφανές, πως η έλλειψη χρημάτων, προκαλεί προβλήματα στο εμπόριο και όχι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και αυτό είναι κερκόπορτα, για να γίνει κι άλλες φορές και να έχουμε στο τέλος πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: