Δ.Τρίπολης | Συνεδρίαση προέδρων για τα προβλήματα των χωριών (vid)

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 08:07

Την πρώτη “δια ζώσης” συνεδρίαση, στο παλιό Δημαρχείο της Τρίπολης, πραγματοίησε η Ένωση Προέδρων Δήμου Τρίπολης.

Οι περισσότεροι πρόεδροι που είναι στην Ένωση και εκπροσωπούν τις Δημοτικές Ενότητες ήταν παρόντες και σκοπός της συνεδρίασης ήταν, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Ένωση Παναγιώτης Νικολόπουλος, να γίνει ένας απολογισμός των εννέα μηνών δράσης της Ένωσης.Μία δράση βέβαια που ήταν δύσκολη λόγω και των περιορισμών του κορωνοϊού.

Οι Πρόεδροι συζήτησαν για θέματα που αφορούν στα χωριά τους αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες στο σύνολό τους, ώστε να τα μεταφέρουν στη δημοτική και περιφερειακή αρχή.

Όπως σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, εκτός από τα προβλήματα, θα γίνουν και προτάσεις, για θέματα όπως ο τουρισμός αλλά και για άλλα ζητήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης σχολιάζοντας τον εκλογικό Νόμο, τόνισε πως πλέον δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν το Νόμο, τον οποίο όμως χαρακτήρισε “αντιδημοκρατικό” και ενημέρωσε πως θα ισχύσει στις εκλογές η προηγούμενη απογραφή και όχι αυτή που θα γίνει τώρα, οπότε πολλά χωριά θα είναι με πάνω από 300 κατοίκους και ο Πρόεδρος θα εκλεγεί βάσει του Δημάρχου και όχι αυτόν που θα διαλέξει η κοινωνία.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Νικολόπουλου στο βίντεο.