Δ.Βόσνος στη ΔΡΤ: “Το Μαίναλο πρέπει να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο” (ήχος)

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 09:59

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Αργύρη Καρδαρά μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής της παράταξης “Για την Τρίπολη” κ.Δημήτρης Βόσνος.

Αρχικά ο κ.Βόσνος ανέφερε: “Ήταν σαφής και σωστή η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε και στην γενικότερη προστασία του Μαινάλου, που είναι ένας χώρος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προοπτική για ανάπτυξη, στηρίζοντας πάντα και διατηρώντας τα στοιχεία της περιοχής”, ενώ πρόσθεσε: “Το Μαίναλο πρέπει να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Πρέπει να προχωρήσει και η ειδική περιβαλλοντική μελέτη για το Μαίναλο, για να είμαι ξεκάθαρο το κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να γίνει η όποια παρέμβαση – επένδυση στην περιοχή”.Παράλληλα δήλωσε: “Προφανώς και δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις προωθούμε, γιατί έχουν μικρότερη ή και μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον. Στην περίπτωση του Μαινάλου όμως δεν μπορείς να λες θα κάνεις ένα αιολικό πάρκο σε μια περιοχή με τέτοια πλούσια πανίδα. Υπάρχουν κριτήρια. Δεν έχει η Γορτυνία άλλα αναξιοποίητα βουνά; Το λέω σαν παράδειγμα δεν είμαι ειδικός για να κάνω κάποια πρόταση”, ενώ συμπλήρωσε, πως σήμερα στην συνεδρίαση της ΠΕΔ θα θέσει ως θέμα, προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση, για να ενισχυθεί η φωνή των Δημάρχων Γορτυνίας και Τρίπολης.

Ακόμα ο κ.Βόσνος δήλωσε, πως είναι αδιανόητο να μην ερωτάτε ο Δήμος για τέτοια έργα, ενώ τόνισε, πως δεν αρκεί μια αντίδραση από τον Δήμο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εισακούγεται η άποψη του.

Τέλος απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το εάν οι αντιδράσεις από την τοπικοί κοινωνία, τον Δήμο και τους φορείς μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα ανέφερε, πως δεν υπάρχει οριστική αδειοδότηση για αυτό το έργο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: