Δεν παραιτείται ο Κ.Κατσαφάνας | Δήλωση στη ΔΡΤ: Να ξεχάσει ο Τσιαμούλος τα πονηρά πολιτικά παιχνίδια, που είναι της Κατοχής – Είναι γελοίο να μου ζητά να παραιτηθώ (ήχος)

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 13:46

Απαντήσεις στα όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, αλλά και στην δήλωση Τσιαμούλου με την οποία ζητά την παραίτηση του – έδωσε μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο Αντιδήμαρχος κ.Κατσαφάνας.

Ο κ.Κατσαφάνας ξεκαθάρισε, πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης – καθώς όπως τόνισε δεν έγινε κάτι περίεργο όπως υποστηρίζει ο κ.Τσιαμούλος-  ενώ κάλεσε τον επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα”, να αφήσει τα “πολιτικά και πονηρά παιχνίδια”.Αναλυτικότερα μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο κ.Κατσαφάνας ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Να γελάσω ή να κλάψω; Ο Δήμαρχος μου είπε, πως δεν μπορούσε να πάει στην συζήτηση στο ΠεΣυ και μου ζήτησε να πάω. Εγώ πήγα στο ΠεΣυ και η πρώτη κουβέντα που είπα, είναι πως έρχομαι εκ μέρους του Δημάρχου και πως όλα αυτά τα έργα, που μας έρχονται για εξέταση και γνωμοδότηση, θα πρέπει να τα ελέγχουμε για να είμαστε σίγουροι. Αυτή ήταν η δική μου τοποθέτηση η αρχική και στην πορεία με ρώτησαν πράγματα για την Βλαχοκερασιά. Επίσης εγώ ξεκαθάρισα, πως δεν έχουμε για το θέμα αυτό απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν έχει έρθει σε εμάς χαρτί από τον τοπικό πρόεδρο των Βουρβούρων, και δεν έχει συζητηθεί, για να το εξετάσουμε. Αυτή η άποψη – και ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτό – είπα πως είναι η δική μου, αλλά δεν παύω να είμαι Αντιδήμαρχος στα θέματα ενέργειας και έχω μια άποψη. Απο εκεί και πέρα αν χρειαστεί να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάει.  Είπα λοιπόν, πως δεν ξέρω τι λέει αυτό το χαρτί και δεν μπορώ να πάρω θέση υπερ ή κατά, εξάλλου δεν υπήρχε και λόγος να το κάνω. Δέχτηκα τεράστιες προσβολές και εκεί και μάλιστα κάποιοι, δεν με άφηναν να μιλήσω. Ο δήμαρχος έχει την δυνατότητα, όταν τον καλούν κάπου, να πάει ο ίδιος ή να στείλει κάποιον αντιπρόσωπο του και να πει οτι είναι να πει. Δεν υπήρχε τίποτα το περίεργο και το επιλήψιμο.

Οσον αφορά στον κ.Τσιαμούλο μήπως ξεκίνησε νωρίς την προσπάθεια αποδόμησης; Παραίτηση για ποιο λόγο; Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο. Δεν πήρα καμία απόφαση και δεν έδωσα καμία συγκατάθεση. Ο άνθρωπος αυτός ξεκίνησε, λέγοντας στον Δήμαρχο να ζητήσει την παραίτηση μου. Μόλις είπε ο Δήμαρχος, πως δεν μπαίνει σε τέτοια διαδικασία ζήτησε από εμένα, να παραιτηθώ.

Να ξεχάσει τα πολιτικά και τα πονηρά παιχνίδια, που είναι της κατοχής και δεν είναι σημερινά. Σήμερα δουλεύεις, αποδεικνύεις στον κόσμο πως παράγεις έργο και κατά συνέπεια απαιτείς την ψήφο του κόσμου. Εγώ έχω δοκιμαστεί, έχω περάσει από δήμαρχος τρεις τετραετίες, από πρόεδρος, από Αντιδήμαρχος, απ΄όλα τα στάδια και ποτέ δεν είχα βρεθεί σε μια τέτοια θέση, για να μου ρίχνει ευθύνες ο Τσιαμούλος ή ο οποιοσδήποτε Τσιαμούλος. Είναι γελοίο να ακούω να μου ζητά την παραίτηση μου.

Στον Δήμο πήγα για να βοηθήσω και δεν εισπράττω τίποτα. Προσφέρω όσα μπορώ και θα το κάνω για όσο είμαι εκεί. Η ιστορία του Τσιαμούλου έχει να κάνει με το σκεπτικό της πολιτικής αποδόμησης. Τα βάζει στην αρχή με τον Τζιούμη, μετά με εμένα, για να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια ρήγματα, τα οποία θεωρεί, πως θα τον ωφελήσουν στις προοπτικές που βάζει στο μυαλό του, οι οποίες είναι πάντα στο μυαλό του και εκεί θα μείνουν, γιατί δεν βλέπω καμία προοπτική με την λογική του και με όλα τα πράγματα που κάνει.

Να κάτσει εκεί που κάθεται και αν θα παραιτηθώ εγώ ή όχι είναι δικό μου θέμα και όχι δικό του και αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Και θα τον κρίνει και αυτόν και στην επόμενη περίοδο και στην παραπάνω, όσο καιρό και αν χτυπιέται, για να φτάσει σε κάποιο επίπεδο.

Είμαι εκνευρισμένος, γιατί είμαι 75 χρονών και δεν έχω δώσει δικαίωμα ποτέ και σε κανέναν. Δεν πήρα καμία θέση και να μην διαδίδει ο Τσιαμούλος, πως πήρα θέση στο ΠεΣυ. Δεν είπα πως είμαι εκεί εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, που τότε θα είχε λόγο να ενοχληθεί.

Να τα ξεχάσει αυτά είναι παλιομοδίτικη πολιτική. Αν θέλει να κάτσει να δουλέψει, να προσφέρει για να το αναγνωρίσει ο κόσμος και να του δώσει την δυνατότητα να γίνει Δήμαρχος  κάποτε, αν ποτέ γίνει.

Ακούστε ολόκληρη την δήλωση: