Διακοπή για μία ακόμα φορά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού για τη μονάδα στο Αθήναιο

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 23:20

Παρεμβάσεις από πλευράς Κυβέρνησης άφησε να εννοηθούν ο κ. Σκαντζός στην τοποθέτησή του

Για Αποκεντρωμένη που διόρισε η προηγούμενη Κυβέρνηση και κράτησε αυτή μίλησε ο κ. ΝίκαςΓια μία ακόμα φορά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που αφορούσε στην μονάδα διαχείρισης υπολειμμάτων για ζωοτροφές στην ΤΚ Αθηναίου διεκόπη και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν πριν την διακοπή θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα το θέμα αφορούσε στην κατάθεση πρότασης από πλευράς 21 συμβούλων να τεθεί ζήτημα αναξιοπιστίας και ανακολουθίας έργων και λόγων από πλευράς περιφερειακής αρχής σχετικά με την ανωτέρω μονάδα, αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε κατόπιν εορτής το θέμα της ΜΠΕ και ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε λάβει θετική γνωμοδότηση και ενέκρινε την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της λειτουργίας της.

Το συμβούλιο ξεκίνησε την κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 21:50 το βράδυ της Δευτέρας, αλλά επειδή ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του σώματος αλλά και τον κ. Νίκα να γίνει διακοπή για άλλη μέρα, υπήρξε μεγάλη ένταση, αφού η παράταξη Τατούλη, αλλά και η κα. Δημητρακοπούλου από πλευράς της παράταξης Δέδε, τόνισαν πως δεν γίνεται να συνεχιστεί μετά από αρκετές μέρες η συνεδρίαση και ζήτησαν η συνεδρίαση να γίνει εντός της εβδομάδας.

Τελικά το σώμα ψήφισε με 18 ψήφους υπέρ, 11 κατά και ένα λευκό να συνεχιστεί η συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας η κα. Νικολάκου ανέφερε πως η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» αποσύρει τις υπογραφές της από την εισήγηση , την οποία έκανε η κα. Δήμητρα Λυμπεροπούλου και τόνισε πως δεν συνηγορεί σε τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές.

Να σημειώσουμε επίσης πως ειπώθηκε από πλευράς περιφερειακής αρχής, ότι στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 15 Ιουνίου θα τεθεί ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για ορισμό δικηγόρων σε συνεργασία με το Δήμο, ώστε να υπάρξει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης για όσο κράτησε, τοποθετήθηκαν μόνο η εισηγήτρια κα. Δήμητρα Λυμπεροπούλου αναφέροντας πως με παραλείψεις και λάθη της περιφερειακής αρχής , με την αναξιοπιστία της και την ανακολουθία λόγων και έργων επέρχεται μία περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αρκαδίας, ενώ μεταξύ άλλων έθεσε το ερώτημα αν εστάλη ενημερωτική επιστολή ή όχι στην Αποκεντρωμένη να περιμένει την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η περιφερειακή αρχή δια στόματος τόσο του κ. Σκαντζού, όσο και του κ. Λαμπρόπουλου και του κ. Νίκα υπεραμύνθηκε των κινήσεών της και τόνισε πως δεν φέρει καμία ευθύνη, ενώ από όσα ειπώθηκαν αφέθηκε να εννοηθεί πως η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην Αποκεντρωμένη (ειπώθηκε μάλιστα πως μπορεί να παρενέβη η Κυβέρνηση) και πως η απόφαση ήρθε κατευθείαν από την Πάτρα, χωρίς να περάσει από τις υπηρεσίες της Τρίπολης και μάλιστα έκαναν λόγο για πρωτοφανή πρακτική και για διαδικασία που ακολουθήθηκε μόνο σε αυτή την περίπτωση.

Επίσης ο κ. Σκαντζός είπε πως είχε ενημερώσει ότι δεν θα σταλεί επιστολή στην Αποκεντρωμένη, ενώ ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο και ζήτησε να καθυστερήσει η απόφαση μέχρι να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό.

Ο κ.Νίκας έκανε λόγο για στήσιμο Δικαστηρίου και σημείωσε πως όσα αναφέρονται στην εισήγηση είναι εκτός πραγματικότητας και ανέφερε πως δεν συγκλίθηκε για την συγκεκριμένη ΜΠΕ το αρμόδιο όργανο της Αποκεντρωμένης, την οποία διόρισε η προηγούμενη Κυβέρνηση και διατήρησε η σημερινή.

Κατόπιν ζήτησε να λήξει η συνεδρίαση και όταν ζητήθηκε να γίνει την Τρίτη ή εντός της εβδομάδας είπε χαρακτηριστικά “έχουμε και άλλες δουλειές, πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε”. Φράση που εξόργισε την κα. Νικολάκου που ζητούσε επίμονα για λόγους νομιμότητας η συνεδρίαση να γίνει την Τρίτη ή εντός της εβδομάδας, όπως και η κα. Δημητρακοπούλου.

Τελικά έγινε η ψηφοφορία και η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.