Διάλεξη Κίσσα στο Μαλλιαροπούλειο με αποκαλύψεις για τον Τάφο του Επαμεινώνδα στην Μαντινεία

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 20:19

Διάλεξη με θέμα «Η Μάχη της Μαντινείας (362 π.Χ.) – Νέες αρχαιολογικές παρατηρήσεις», από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνο Σ.Ι. Κίσσα, πραγματοποιείται, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο του Δήμου Τρίπολης.

Το αρχικό καλωσόρισμα έγινε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου η οποία υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή έχει θέσει την προβολή του συνόλου των στοιχείων που συνθέτουν την πολιτιστική μας ταυτότητα.Ακολούθησε ένα βιογραφικό του κ. Κίσσα ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η διάλεξη.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα αποτελέσματα αυτοψίας στη θέση «Λιθαράκια» του Δήμου Τρίπολης, αναφορικά με την ανακάλυψη του τάφου του Επαμεινώνδα.

Ο κ. Κίσσας αναφέρθηκε στις αρχικές επαφές που είχε με τον κ. Τάσο Κεχαγιά από το καλοκαίρι του 2021 και τις κινήσεις και τις αυτοψίες που ακολούθησαν στην πορεία.

«Οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το σήμα του τάφου του Επαμεινώνδα» είπε ο κ. Κίσσας.

Ο κ. Κίσσας ζήτησε από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο να στηρίξουν την προσπάθεια της υπηρεσίας, όπως έχει ήδη κάνει ο εφοπλιστής κ. Θανάσης Μαρτίνος και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας κ. Γιώργος Μποροβήλος.

Η δημοτική ραδιοφωνία προχώρησε σε live μετάδοση ολόκληρης της εκδήλωσης.