Διαμαντόπουλος στη ΔΡΤ: “Συνεχίζω να είμαι ανήσυχος για τα κρούσματα στην Αρκαδία”(ήχος)

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020 12:01

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (09/12) ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου και συντονιστής διερεύνησης επαφών κρουσμάτων  κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος.

“Υπήρξε μια μεταχρονολογημένη – καθυστερημένη καταγραφή των συγκεκριμένων κρουσμάτων στην 124ΠΒΕ Τρίπολης. Τα κρούσματα χτες για την Αρκαδία ήταν στην ουσία μόνο τέσσερα. Τα 25 από τα 29 κρούσματα αφορούσαν στην 124 ΠΒΕ και παρόλο που  η καταγραφή τους έχει αρχίσει χοντρικά από τις 25/12 έως τις 30/12 είχε γίνει η  δηλώθηκαν μετά από 8-9 μέρες. Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης χειρίζεται πολυ διαφορετικά και με δικά του πρωτόκολλα αυτά τα περιστατικά. Αυτό είναι παγκόσμια τακτική και πολύ σωστά γίνεται.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Διαμαντόπουλος.Στην συνέχεια ο κ.Διαμαντόπουλος εξήγησε την διαδικασία που ακολουθείται από τον ΕΟΔΥ σχετικά με το που θα ταξινομηθεί ένα καταγεγραμμένο κρούσμα, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως παίζει ρόλο το χρονικό διάστημα για το οποίο το κρούσμα βρισκόταν και θα βρίσκεται και μελλοντικά σε έναν συγκεκριμένο τόπο, προκειμένου να αποφασιστεί το που θα ταξινομηθεί το κρούσμα τελικά.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το εάν έγιναν τεστ ή μόνο θερμομετρήσεις στους φαντάρους που μπήκαν στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης ανέφερε, πως δεν το γνωρίζει και πως ο στρατός έχει συγκεκριμένα αυστηρά πρωτόκολλα. “Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει. Ο στρατός έχει δικά του συγκεκριμένα και αυστηρά πρωτόκολλα. Εγώ προσωπικά θεωρώ, πως θα πρέπει να γίνονται σε όλους τους νεοσύλλεκτους rapid τεστ”, υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε: “Θεωρώ, πως θα έχουν πάρει στον στρατό όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν την νόσο”.

Επιπλέον ο κ.Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολίου του κορωνοϊού, στο που και πως θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο και στην περιοχή μας, αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει για εμπλοκή και των ιδιωτικών φορέων.

Ακούστε την συνέντευξη: