Διευκρινιστική Δήλωση Πέτρου Ζούνη με αφορμή την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 17:16

Σε διευκρινιστική δημόσια τοποθέτηση μέσω ανακοίνωσης προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Πέτρος Ζούνης με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:«Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας θέλω να δηλώσω τα εξής: Ποτέ δεν χαρακτήρισα «πασαρέλα» τη συντονιστική επιτροπή και αυτό το διευκρίνισα στη συνεδρίαση της οργάνωσης.

Τους συντρόφους μου τους τιμώ και ποτέ δεν τους πρόσβαλα. Ούτε το έχω κάνει ούτε πρόκειται να το κάνω. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα από την ηγεσία της ΝΕ του κόμματος ήταν μη συλλογική και με αποκλεισμούς. Αντί για ένα ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της περιοχής και μέσα από τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δυνατότητες που υπήρχαν να προκύψει το αυτοδιοικητικό μας πρόσωπο και οι επιλογές που θα απέρρεαν προτίμησαν τη συναλλαγή με αποκορύφωμα να προτείνουν, εν κρυπτώ από την οργάνωση, τη στήριξη του υποψηφίου που υποστηρίζει η ακραία πτέρυγα της ΝΔ. Το μόνο που έκανα ήταν να δημοσιοποιήσω αυτή τους την επιλογή και να επακολουθήσει ένα μεγάλο ΟΧΙ από την αριστερή-προοδευτική-δημοκρατική κοινωνία και την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαιολογήθηκαν ότι βρέθηκαν προ αδιεξόδου σχετικά με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Κατανοώντας τις δυσκολίες και επισημαίνοντας τις ευθύνες τους κατέθεσα, ωστόσο, στη διάθεσή τους την υποψηφιότητά μου για συγκρότηση ανεξάρτητου δημοκρατικού– προοδευτικού ψηφοδελτίου. Αντί αυτού προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις και ως τελευταία γραμμή άμυνας προτίμησαν να οδηγήσουν την τοπική οργάνωση σε αδιέξοδο, και να την οδηγήσουν στο να μην κατεβάσει και να μη στηρίξει ψηφοδέλτιο και ο καθένας να κάνει την επιλογή του. Ποιες επιλογές υπάρχουν άραγε; Η μία είναι ο νυν δήμαρχος τον οποίο καθυβρίζουν. Η άλλη είναι ο υποψήφιος που στηρίζεται από την ακραία πτέρυγα της ΝΔ, τον οποίο και πρότειναν. «Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ζούνης είναι αντιδημοκράτης» όπως με κατήγγειλαν. Άρα; Όταν το 2014 παραιτήθηκα από αντιδήμαρχος και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας είχα δηλώσει ότι η παράταξη που νίκησε τον δικομματισμό το 2010 έχασε το άρωμα της δημιουργικής συνεργασίας. Λυπάμαι γιατί δικαιώθηκα.

Σήμερα καλώ τους συντρόφους μου τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς Γορτύνιους να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μην υπάρξει πισωγύρισμα στο αμαρτωλό παρελθόν. Να ανανεώσουμε τη δημιουργική συνεργασία και να δώσουμε νέα πνοή στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας. Σύνθημά μας κανένας δεν περισσεύει. Όσοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στη Γορτυνία θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν. Ο λόγος μας θα είναι θετικός, δημιουργικός, προοδευτικός με επιχειρήματα αλλά και αμείλικτος όπου χρειαστεί. Εγώ ποτέ δεν «χάϊδεψα αυτιά» την αλήθεια μου κατέθεσα και γι’ αυτή αγωνίστηκα και αγωνίζομαι με τα λάθη μου και τις αδυναμίες μου. Τίμια όμως και ανιδιοτελώς. Από σήμερα μέχρι τις εκλογές διάλογο μόνο με τον δημοκρατικό λαό της Γορτυνίας.

Πέτρος Ζούνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας,

επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών Γορτυνίας»