Δήλωση Γιάννου Γραμματίδη για τις αμερικάνικες εκλογές

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 13:30

Ο Πρόεδρος της Νέας Πορείας – Νέας Ελλάδας και επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί μία μεγάλη έκπληξη και πιστεύω ότι εκφράζει μία μεγάλη αλλαγή στην πολιτική συμπεριφορά των Αμερικανών πολιτών που τοποθετήθηκαν εντελώς αντισυστημικά.Έχουμε παρατηρήσει ανάλογες συμπεριφορές και στην Ευρώπη αλλά και αλλού που θα πρέπει να αναλυθούν ανάλογα. Εδώ όμως έχουμε σήμερα μία νέα πραγματικότητα που σίγουρα θα επηρεάσει την διεθνή πολιτική.

Σε σχέση με την Ελλάδα πιστεύω ότι οι επιπτώσεις της εκλογής Τράμπ δεν θα είναι αρνητικές αφού οι αντικειμενικές γεωπολιτικές συνθήκες στην ευρύτερη όσο κι ευαίσθητη περιοχή μας είναι απολύτως συγκεκριμένες κι επιβάλλουν πολιτικές διατήρησης της ισορροπίας τους.

Όλες όμως οι πιθανές ερωτήσεις ή ανησυχίες πιστεύω ότι θα αρχίσουν να διαλευκαίνονται από τι στιγμή που γίνουν επαρκώς γνωστά τα άτομα πού αποτελούν τα επιτελικά συμβουλευτικά στελέχη της νέας Προεδρικής ομάδας που τόσο αυτά όσο και οι απόψεις τους είναι μέχρι και σήμερα εντελώς άγνωστα τόσο στην αμερικανική πολιτική σκηνή όσο και στη διεθνή πολιτική κοινότητα».