Δήμαρχος Τρίπολης: “Αρνητική η αστυνομία στην επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου – Τεγέας”

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 21:07

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο θέμα που του έθεσε σε προηγούμενη συνεδρίαση ο κ.Νίκος Τσιαμούλος αναφορικά με το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων σε Λεβίδι και Τεγέα.

Ο κ.Τζιούμης γνωστοποίησε στο σώμα, πως η περιφερειακή διεύθυνση αστυνομίας – μετά από συζήτηση που είχε ο ίδιος μαζί τους – ξεκαθάρισαν, πως αν ζητηθεί η γνώμη τους από το Υπουργείο, η εισήγηση τους θα είναι αρνητική. «Για τα αστυνομικά τμήματα στην Τεγέα και το Λεβίδι που είναι κλειστά, μίλησα με την περιφερειακή διεύθυνση αστυνομίας και μου είπαν, πως δεν χρειάζεται να επανασυσταθούν τα τμήματα. Αυτό που έχουν κάνει είναι – μετά από επεισόδια κλοπών, ήταν όπως μου είπαν να αυξήσουν τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κατά 50%, Θεωρούν πως με αυτό υπάρχει ικανοποιητική αστυνόμευση.Επιπλέον μου είπαν πως από τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, δεν φαίνεται αύξηση των κρουσμάτων και πως επιχειρησιακά, το να ανοίξουν πάλι τα τμήματα αυτά δεν τους βοηθάει (λόγω του ότι λειτουργούσαν μόνο με δυο άτομα)”.Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Σταμάτης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν ξέρω πως τα βλέπουν οι περιφερειακοί διευθυντές της αστυνομίας. Είναι τυχαίο που τα κρούσματα αυξήθηκαν μετά το κλείσιμο των τμημάτων; Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να γίνει”.

Στην τοποθέτηση του ο κ.Οικονομόπουλος απευθυνόμενος στον κΣταμάτη, τόνισε: “Θεωρείτε πως αυξήθηκαν τα κρούσματα κλοπών, γιατί έκλεισαν τα τμήματα ή γιατί άλλαξε ο ποινικός κώδικας και αφήνονται ελεύθεροι; Το Υπουργείο απ ότι φαίνεται, πως προσανατολίζεται σε άλλο μοντέλο, στην δημιουργία πιο ευέλικτων ομάδων που θα μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα στα περιστατικά”, ενώ συμπλήρωσε: “Εγώ κ.Δήμαρχε αντί να κάνετε ένα ψήφισμα για να ανοίξουν τα αστυνομικά τμήματα, προτείνω, να δούμε αν μπορούμε να παρέχουμε σαν Δήμος υλικοτεχνική στήριξη στους αστυνομικούς, όπως για παράδειγμα περιπολικά οχήματα”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ.Κουκάκης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Νομίζω πως έχουν αυξηθεί τα προβλήματα μετά το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων. Πρέπει να κάνουμε ψήφισμα και μια συνάντηση στο υπουργείο, για να φανεί η δράση του Δήμου. Πρόσφατα ήμουν στην Τεγεα και υπάρχει φόβος στους ανθρώπους”.

“Σαν τοπική Αρχή δεν θα πάμε να λύσουμε το πρόβλημα του Υπουργείου που δεν θέλει να πάρει προσωπικό και να στελεχώσει τα τμήματα. Αίτημα μας πρέπει να είναι να ξαναλειτουργήσουν τα τμήματα. Σήμερα εκ του αποτελέσματος επιβεβαιωνόμαστε για το αίτημα που θέσαμε από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν. Αν δεν φωνάξουμε εμείς, ποιος θα φωνάξει;”, δήλωσε με την σειρά του ο κ.Βόσνος.

“Αποδεικνύεται πως δομή που κλείνει, δεν ξανανοίγει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Σμυρνιώτης.

Τέλος ο Δήμαρχος Τρίπολης ζήτησε να γίνει ότι είναι δυνατόν για να διεκδικήσει ο Δήμος τα μέγιστα συμπεριλαμβανομένου της δημιουργίας ψηφίσματος, αλλά και του προγραμματισμού επίσκεψης στο Υπουργείο.