Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης “Αντώνης Μητρόπουλος” στην Ασέα

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 14:11
Ο Δήμος Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο τιμώντας τη μνήμη του νεαρού επιστήμονα Αντώνη Μητρόπουλου και αναγνωρίζοντας το κοινωφελές έργο του, που πρόλαβε να προσφέρει στην Αρκαδία, με ομόφωνη απόφασή του θα προχωρήσει στην δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, που θα φέρει το όνομά του στην Ασέα.
Συγκεκριμένα η βιβλιοθήκη θα γίνει στο Πέτρινο Σχολείο της Ασέας, δίπλα στο αστεροσκοπείο, ένα χώρο, που όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας σε σχετική του ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που αγαπούσε ιδιαίτερα ο νεαρός επιστήμονας που έχασε τη ζωή του πριν λίγο καιρό.
Μάλιστα σαν σήμερα, ξεκίνησε η δημιουργία του Αστεροσκοπείου στην Ασέα.
Ο Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας ευχαριστεί το Δήμο Τρίπολης για την κίνησή του να τιμήσει τη μνήμη ενός νεαρού επιστήμονα και θεωρεί πως με την ίδρυση της βιβλιοθήκης δημιουργούνται οι υποδομές για να συνεχιστεί το κοινωφελές έργο του Αντώνη Μητρόπουλου και να εμπνευστούν μαθητές ώστε να σπουδάσουν θετικές επιστήμες.
Λίγα λόγια για τον Αντώνη Μητρόπουλο
Ο Αντώνης Μητρόπουλος ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για δύο θητείες και επιτηρητής του Αστεροσκοπείου Ασέας. Δέχθηκε να συμμετάσχει στο συλλογικό εγχείρημα με όρο, οι δράσεις του Συλλόγου να είναι δωρεάν και με μοναδικό στόχο να φέρουν τους μαθητές και τους κατοίκους της Αρκαδίας κοντά στον κόσμο της αστρονομίας και αστροφυσικής.
Αυτή η “απαίτηση” από μόνη της έδειχνε την ποιότητα ενός ανθρώπου που διέθεσε πολύ χρόνο σκληρής ανιδιοτελούς δουλειάς ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να κατασκευάσει  ένα δωρεάν επισκέψιμο Αστεροσκοπείο και να διοργανώσει εκδηλώσεις τις οποίες έχουν τιμήσει χιλιάδες επισκέπτες.
Ο Σύλλογος Αστροφυσικής στην σχετική ανάρτησή του αναφέρει:
Ως σύλλογος δε θέλουμε μόνο να κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή. Θέλουμε να κρατήσουμε και το παράδειγμα του ζωντανό. Αυτό, ενός εξαιρετικού ανθρώπου που αγωνίστηκε χωρίς προσωπικό όφελος ή προβολή ώστε ο τόπος μας να γίνει καλύτερος για όλους.